ye-logo.v1.2

Невідомі твори та цікаві факти відомого автора Гімну України Михайла Вербицького

Афіша 8493

Третього квітня у Великому залі Хмельницької обласної філармонії відбудеться концерт на честь 200-річчя Михайла Вербицького.

У березні цього року виповнюється 200 років від дня народження автора музики Державного Гімну України. Ідея концерту належить директору Хмельницької філармонії, диригенту програми, Олександру Драгану.
«Михайло Вербицький – це знакова постать у вітчизняному мистецтві, один із перших українських професійних композиторів Галичини. Проте більша частина творів Вербицького недооцінена сучасними виконавцями. Симфонії та хори композитора, музика до театру і солоспіви – це справжні перлини української музики першої половини 19-го століття», – зазначає Олександр Васильович.
До участі у концерті запрошено Академічний камерний хор «Чернівці» Чернівецької обласної філармонії (художній керівник та диригент – Надія Селезньова); Академічний симфонічний оркестр Хмельницької обласної філармонії (художній керівник та головний диригент – заслужений діяч мистецтв України Сергій Леонов), диригує Олександр Драган.
Твори для гітари прозвучать у виконанні соліста Хмельницької філармонії Максима Заводного.
На концерті також прозвучать дуети, та пісні з музичної вистави М. Вербицького "Верховинці". Солісти - заслужена артистка України Фатіма Чергіндзія (сопрано) та Віктор Гаврилюк (баритон).
Цікаві факти з біографії та творчості Михайла Вербицького розповість доктор мистецтвознавства, професор Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка, Любов Кияновська.


 

Даша ПАСТЕРНАК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую