ye-logo.v1.2

З піаністом на Проскурівській можна буде фотографуватися

Культура 3608
Біля намальованого піаніста можна буде сфотографуватися
Біля намальованого піаніста можна буде сфотографуватися. Фото: Даша Пастернак

Музичний стріт-арт на стіні музичної школи що на Проскурівській, завершений

Організатори стріт-арту зізнаються: через один-два тижня до піаніста, який сидить на малюнку, буде вмонтоване крісло у такому ж стилі. Ідея полягає у тому, що б кожен охочий міг сісти на крісло і сфотографуватися разом з фантазійним органом і піаністом у фраку. Також над малюнком буде створений напис латинською мовою «Все минає, а музика — вічна».
Над таким подарунком для музичної школи севастопольський художник Михайло Коробков працював протягом тижня.
«Не дивлячись на погоду останніми днями, мені було тепло під час роботи над малюнком, - зізнається художник. - До мене підходило багато хмельничан, які цікавилися малюнком, спілкувалися зі мною, бажали успіху. І хоча вуличний напрямок мистецтва більше спрямований на молодь і дітей, мені сподобалося, що захоплювалися роботою і старші люди».

Художник Михайло Коробков та організатор стріт-арту Андрій Зоін.

Тепер малюнком можуть насолоджуватися 600 учнів першої музичної школи і всі перехожі. За словами організатора фестивалю “Республіка” Андрія Зоіна, який став також організатором стріт-артів у нашому місті, це соціальний проект.
“Спочатку ми малюємо в центрі міста, привертаємо увагу людей, потім переходимо у спальні райони. У нас в планах розмалювати довгу стіну по вулиці Рибалка, стіну біля Обласної філармонії, дитячу бібліотеку, багатоповерхівку, створити мистецький тролейбус. Стосовно останнього, то ми хочемо популяризувати серед молоді такий вид транспорту, як тролейбуси, оскільки це еко-транспорт. Він не шкодить навколишньому середовищу і значно дешевший”, - зазначив активіст.

Міська влада підтримує ідею художнього розпису стін у Хмельницькому. Начальник управління культури і туризму міської ради Альбін Тарчевський зауважив, що раніше на місці музичної школи хулігани робили різні написи. Тепер же він впевнений, що у жодної людини не підніметься рука псувати гарний малюнок.
Загалом, за словами Андрія Зоіна, протягом 5 років було створено близько 60 великих малюнків у різних містах України і тільки один із них понівечили невідомі.
«Це було у Кам'янці, під малюнком, на якому зображена дівчина, був написаний політичний слоган однієї з партій. Тоді мешканці будинку самі купили фарбу в тон малюнку і зафарбували напис», – зазначив Андрій Зоїн.

Даша ПАСТЕРНАК.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую