ye-logo.v1.2

«З «братанням» містами ми запізнились на 23 роки!»

Суспільство 2614
автора
На «гостину» до хмельничан завітали перший заступник голови Старобільської районної державної адміністрації Олександр Калінін (ліворуч) та політик, громадський діяч, колишня виконуюча обов’язки губернатора Луганської області Ірина Веригіна. . Фото: автора

констатують гості з нашого міста-побратима, прифронтового Старобільська, які приїхали знайомитись із Хмельницьким.

Хмельницький активно налагоджує зв’язки із новим побратимом – Старобільськом – районним центром Луганської області, що неподалік від передової. Хоча угоду про партнерство вони підписали менше трьох місяців тому – 23 січня, на спільній сесії міської та районної Старобільської рад, на якій були присутні делегати з Хмельницького, наші міста вже активно співпрацюють.
Минулого тижня подільська делегація відвідала прифронтовий Старобільськ. Вона не лише передала майже 20 тон гуманітарної допомоги, а й влаштувала кілька концертів: для місцевих мешканців, переселенців, студентів, наших військових – бійців з восьмого полку спецпризначення. Для них виступала наша «Мистецька подільська сотня» – творчий колектив друзів-волонтерів: Оксана Радушинська, Віктор Шайда, Артем Ромасюков, Антон Вараниця, Назарій Поляков, Марина Українець та Катерина Аргунова.

Хмельницька делегація, значну частину якої складала «Мистецька подільська сотня», у Старобільську. Фото з архіву Оксани Радушинської.

Наші ж побратими зі Сходу не забарились із візитом-відповіддю – на початку цього тижня завітали до Хмельницького. Вони ознайомились із роботою однієї з міських поліклінік та «Хмельницьктеплокомуненерго», а також зустрілись з освітянами. «З «братанням» містами ми запізнились на 23 роки! – констатує перший заступник голови Старобільської районної державної адміністрації Олександр Калінін. – Але, сподіваюсь, ми швидко надолужимо згаяне. Наш райцентр зараз у 50 кілометрах від передової. Тому у Старобільську – чимало переселенців, з яких 850 – це школярі. Місто – перенавантажене. До речі, я не сприймав би переселення мешканців Донбасу до Росії як особисту образу: у кого де родичі, туди вони і переїжджають».
За словами виконуючого обов’язки Хмельницького міського голови Костянтина Чернилевського, нині тривають «змагання» між гімназіями №1 та №2, учні якого навчального закладу спілкуватимуться он-лайн з школярами із прифронтового міста-побратима. «А влітку плануємо запросити дітей із Старобільська на відпочинок та оздоровлення до нашого табору «Чайка», – каже Костянтин Чернилевський.
У травні старобільці знову збираються у гості до хмельничан – влаштують подолянам концерт, щоб хоча б якось віддячити за турботу-заботу про свого прифронтового побратима та ознайомити із творчістю своїх колективів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую