ye-logo.v1.2

У Хмельницькому для прикордонників будують житло

Суспільство 4223
Галина Мельник
“Будівельна група Поділля” до кінця 2016 року зведе два 96-квартирних будинки. . Фото: Галина Мельник

Будівництво двох 96-квартирних будинків на території Національної академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького завершать уже наступного року.

Сьогодні, 9 квітня, у Хмельницькому заклали перший камінь будівництва житлового будинку, квартири в якому отримають захисники українських кордонів та їхні сім’ї. Усього на території Національної академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького товариство “Будівельна група Поділля” до кінця 2016 року зведе два 96-квартирних будинки.

“Національна академія є потужною кузнею прикордонників та осередком військової підготовки підрозділів територіальної оборони та військово-патріотичного виховання подолян. Зараз розпочалося будівництво 96-квартирного будинку, у якому 32 квартири будуть передані прикордонникам на початку 2016 року. На цій же території зведуть ще один такий самий будинок за кошти Державної прикордонної служби, - зазначає заступник Голови Державної прикордонної служби України генерал-майор Олег Бляшенко. - Окрім того, за сприяння облдержадміністрації та обласної ради, у Національній академії реконструюватимуть спортивний зал. На це вже виділили кошти.”

За словами Олега Бляшенка, останній розподіл житлової площі проводився в академії у 2004 році. Нині на квартирному обліку в загальній черзі перебуває 274 родини військовослужбовців, з них 27 учасників бойових дій. Перший у черзі на поліпшення житлових умов - начальник навчального відділу академії полковник Сергій Псьол.

“Я стою у черзі на отримання житла з 1992 року, мешкаю наразі у родичів. На жаль, суттєвого будівництва за цей час не було, і проблема з житлом не вирішувалась. Сьогодні особливий день, на який військовослужбовці академії давно чекали. Хоча б для деяких прикордонників вирішиться проблема забезпечення житлом”, - каже Сергій Псьол.

У фундамент будинку по вулиці Шевченка, 46 заклали капсулу часу. Будівництво освятили священики. Військовослужбовців академії, які нещодавно повернулися зі східних кордонів, нагородили грамотами і вручили подарунки. Саме ті прикордонники, які несли службу у зоні АТО, заселятимуться у будинки першочергово.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую