ye-logo.v1.2

Офіцери прикордонної академії закінчили курси проекту ОБСЄ

Суспільство 2207
Співпраця з ОБСЄ дозволить удосконалити освітній процес та підвищити кваліфікацію науково-педагогічного складу.
Співпраця з ОБСЄ дозволить удосконалити освітній процес та підвищити кваліфікацію науково-педагогічного складу.. Фото: Галина Мельник

Прикордонники навчались кримінальній аналітиці, аналізу ризиків та отримали відповідне обладнання.

На базі Національної академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького з 17 березня по 10 квітня відбулося два навчальні курси в рамках реалізації спільного з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі проекту міжнародної допомоги. Як розповів менеджер проекту Олександр Гладкий, було три складові навчання: надання обладнання для підрозділів кримінального аналізу та аналізу ризиків, які безпосередньо перебувають на кордоні, та власне кримінальний аналіз та аналіз ризиків. Донорами проекту є США і Євросоюз. Привітати випускників курсу приїхав координатор проектів ОБСЄ в Україні, посол Вайдотас Верба.

“ОБСЄ не співпрацює з ненадійними партнерами. Тому з Держприкордонслужбою ми маємо не один спільний проект. Якщо країна доводить, що може захищати свої кордони, — це підвищує довіру, - зауважив Вайдотас Верба. - Кордон — це не велика стіна, це рубіж, який показує, що країна контролює ситуацію. Сподіваюся, це не останній проект з Національною академією.”

Як зазначив т.в.о. ректора Національної академії полковник Олег Шинкарук, співпраця з ОБСЄ дозволить удосконалити освітній процес та підвищити кваліфікацію науково-педагогічного складу.

“Вищою стратегією охорони кордонів є відкриття їх для людей з добрими намірами. І навпаки — якщо наміри інші — кордон має бути для них неприступний. Ми маємо бачити всі ризики, щоб не допустити проблем, у тому числі з тероризмом”, - сказав Олег Шинкарук.

За його словами, 20 підготовлених учасників реалізовуватимуть отримані знання на практиці. Офіцерам, які закінчили курси, вручили відповідні сертифікати. Обидві сторони висловили сподівання, що на цьому співпраця не закінчиться.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую