ye-logo.v1.2

Антимонопольний комітет оштрафував молокозаводи у Славуті та Старокостянтинові

Суспільство 1799
Підприємства, заготовляючи у 2014 році молоко у Летичівському районі, одночасно знизили закупівельні ціни до 2,00 гривень.
Підприємства, заготовляючи у 2014 році молоко у Летичівському районі, одночасно знизили закупівельні ціни до 2,00 гривень.. Фото: ua.112.ua

Ці підприємства минулого року одночасно знизили закупівельні ціни на молочну сировину.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало державне підприємство “Старокостянтинівський молочний завод” та “Славутський маслоробний комбінат” загалом на 14 тисяч гривень за антиконкурентні узгоджені дії на ринку заготівлі молока для промислової переробки.

Як встановило відділення комітету, підприємства, заготовляючи у 2014 році молоко у Летичівському районі, одночасно знизили закупівельні ціни до 2,00 гривень. Об’єктивних причин для цього не було, оскільки вони мають різну спеціалізацію діяльності та різну номенклатуру молочної продукції, різні технологічні умови виробництва, обсяги закупівлі молочної сировини, потужності та ступінь їх зносу, різну собівартість виробництва молочної продукції та різні шляхи її реалізації покупцям.

“Проведений Відділенням аналіз дає підстави стверджувати, що при збільшенні статей витрат (енергоносії, заробітна плата тощо) молокопереробні підприємства не вживають достатніх заходів щодо мінімізації та оптимізації витрат, а використовують механізм антиконкурентних дій та перекладають свої ризики на здавачів молока, - коментують в обласному відділенні Антимонопольного комітету України. – Схожі дії ДП “Старокостянтинівський молочний завод” та ПП КФ “Прометей” в особі філії “Славутський маслоробний комбінат”, при відсутності між ними антиконкурентних домовленостей, були визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую