ye-logo.v1.2

У Києві затримали хмельничанина, який перепродував автівки, взяті в кредит

Кримінал 1749
mvs.gov.ua
Столичні міліціонери перевіряють причетність затриманого до аналогічних злочинів.. Фото: mvs.gov.ua

Зловмисника звинуватили у незаконному заволодінні автомобілями та відкрили кримінальне провадження.

У Києві міліціонери упіймали 42-річного хмельничанина. Чоловіка підозрюють у незаконному заволодінні трьома автомобілями у столиці.
“До чергової частини Голосіївського районного управління МВС звернувся киянин з заявою, що приблизно два місяці тому він продав автомобіль, але всю суму так і не отримав. З подібними заявами прийшли ще два власника автомобілів”, - розповідає речник Голосіївського управління МВС України у місті Києві Наталія Тітова.
Схема заволодіння складалася з декількох частин. На сайті продажу транспортних засобів зловмисник обирав «об’єкт». Особливістю було те, що автомобіль повинен був знаходитися в кредиті. Потім злодій телефонував власнику автівки, домовлявся про зустріч, під час якої оцінював предмет продажу. Якщо все влаштовувало, вносив оплату, що складала 1/3 від загальної суми, паралельно обіцяв сплатити кредит. Укладав з останнім нотаріально засвідчену довіреність на право бути представником перед третіми особами та отримував автомобіль в користування. Після цього новий власник авто зникав, залишок по сумі не сплачував та кредит не погашав.
В ході проведення слідчих та оперативно-розшукових заходів, працівниками карного розшуку Голосіївського районного управління за підозрою у вчиненні вказаного кримінального правопорушення було затримано 42-річного уродженця Хмельницької області.
“Лиходій визнав свою провину. Та розповів, що, отримавши ключі запалення, свідоцтво про реєстрацію та сам автомобіль, здійснював перереєстрацію транспортного засобу та перепродавав його третім особам”, - додає Наталія Тітова.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною третьою статті 289 - незаконне заволодіння транспортним засобом. Покарання — ув'язнення терміном від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую