ye-logo.v1.2

Бізнес з Німеччиною: що підприємцям заважає вийти на іноземні ринки

Економіка 2485
Протягом минулого року завдяки програмі, створено 40 нових робочих місць, залучено 5 млн. гривень інвестицій
Протягом минулого року завдяки програмі, створено 40 нових робочих місць, залучено 5 млн. гривень інвестицій . Фото: Даша Пастернак

У рамках Програми “Українська ініціатива” у Хмельницькій торгово-промисловій палаті для підприємців організовано дводенний робочий семінар “Як робити бізнес з Німеччиною”.

“Робити бізнес з іноземцями завжди важко. Тому під час семінару ми вияснимо, що підприємцям заважає вийти на іноземні ринки, які існують бар'єри. На прикладі Німеччини зрозуміємо, як треба шукати партнера в Євросоюзі, - розповідає директор програмного бюро «GIZ» в Україні Світлана Степащенко. - Важливо дізнатися також, що ми можемо самі запропонувати іноземному партнеру”.
Завдяки участі у програмі підготовки управлінських кадрів за стандартами Євросоюзу, підприємці мають можливість стажуватися у Німеччині. За цей період, крім підвищення кваліфікації, вони можуть налагодити контакти з німецькими бізнесменами для вигідного співробітництва.
“Програма сприяє виходу українських підприємств на міжнародні ринки, підвищенню їхньої конкурентоспроможності та підвищенню кваліфікації українських менеджерів, - зазначає начальник департаменту економічного розвитку та торгівлі Юрій Драч. - Підприємці мають можливість отримати нові компетенції в сферах ведення бізнесу з німецькими та іншими іноземними партнерами, зможуть проводити переговори з представниками інших країн”.
Усього стажування за програмою GIZ пройшли 35 учасників з Хмельниччини, у тому числі чотири підприємця у 2014 році і п'ять цього року. Протягом 2014 року на підприємствах, представники яких пройшли стажування за Програмою, створено 40 нових робочих місць, залучено 5 млн. гривень інвестицій та впроваджено 6 інноваційних проектів.

Підприємці з'ясовували, що їм заважає вийти на іноземні ринки

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую