ye-logo.v1.2

У Хмельницькому зустріч бійців АТО закінчилась освідченням

Суспільство 5088
На Донеччині хмельницькі правоохоронці виконували завдання з охорони правопорядку та несли службу на блок-постах.
На Донеччині хмельницькі правоохоронці виконували завдання з охорони правопорядку та несли службу на блок-постах.. Фото: автора

Зі Сходу країни повернулися у відпустку 38 бійців спецроти “Богдан”.

Попри холодний дощ зі снігом на площі перед будівлею обласного управління міліції зустрічати спецпризначенців зібрались рідні, друзі, колеги та керівництво. Сьогодні, 20 квітня, бійці спецроти “Богдан”, які впродовж місяця несли службу у зоні АТО, повернулися додому. У місті Сіверськ Донецької області хмельницькі правоохоронці виконували завдання з охорони правопорядку та несли службу на блок-постах.

“Із зони проведення АТО повернувся зведений загін із 44-х працівників міліції, серед яких 38 бійців спецроти “Богдан”. Показове завдання, яке виконали, - спільно з іншими підрозділами ми виявили склад боєприпасів бойовиків. Якщо правильно пам’ятаю, це чотири автомати, магазини, патрони, граната, камуфляжна форма. Даремно ми хліб не їли - працювали. З кожною ротацією “Богдан” піднімає свій рівень, будуть завдання — будемо виконувати їх з честю”, - говорить командир роти міліції особливого призначення “Богдан” Олександр Жеменік.

Геннадій Даценко, перебуваючи на Донеччині, вирішив, що хоче пов’язати свою долю з коханою, стосунки з якою тривають уже близько року. Щойно вийшовши з автобуса, юнак освідчився ошелешеній дівчині, яка нічого не підозрювала.

“В мене є не так багато часу, щоб готуватися до освідчення. Тому вирішив, що одразу як приїду, запропоную Нелі стати моєю дружиною. Вона погодилась. Коли святкуватимемо весілля, вирішимо згодом”, - каже правоохоронець.

Повернулася додому і єдина жінка в групі, молодший сержант Аліна Колеснікова. Каже, що складно не було, адже поруч — надійні товариші і колеги.

“Крім виконання службових обов’язків, я була трохи психологом. Спілкувалася і з нашими бійцями, і з місцевими. Люди там теж хочуть говорити, намагаються зрозуміти, - розповідає жінка. - Усе було добре, з хлопцями надійно, спокійно. Я не шкодую, що поїхала. Усі, хто вважає себе патріотом, має бути там. Якщо буде потрібно, поїду ще.”
Це не перша поїздка для спецпризначенців, тому усі звикли до труднощів та почуваються впевнено. Кажуть, що місцеві мешканці досі вірять у “ЛНР” та “ДНР”.

“Ми виконували свій громадянський обов’язок. Це для нас честь. Охороняли громадський порядок, намагалися переконати місцевих, що Україна єдина. Спілкувалися, навіть допомагали їм харчами. Ми вже звикли до таких поїздок, тому з кожним разом все легше”, - згадує боєць із позивним “Змій”.

З приїздом бійців спецроти привітав головний міліціонер області Микола Семенишин. За його словами, усіх їх відзначать грошовою нагородою.

Нагадаємо, у суботу, 18 квітня, у зону АТО вирушив зведений загін хмельницьких міліціонерів.

ґ

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую