ye-logo.v1.2

У Хмельницькому завирувало концертне життя

Афіша 1933

Яскраві сторінки своєї музичної історії відкрив VI міжнародний фестиваль камерної музики «Хмельницький камер фест».

17 квітня співзвучний піднесеним великоднім настроям перший фестивальний вечір представив слухачам сповнену духовного змісту концертну програму, яка окрім очікуваних музичних прем’єр вразила особливим складом учасників. Поряд із дорослими музикантами на сцені виступали юні обдарування. В творчій співпраці з камерним оркестром Хмельницької обласної філармонії та диригентом Тарасом Мартиником у концерті взяв участь лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Зразковий дитячий хор «Подільські солов’ї» Хмельницької дитячої музичної школи №1 під керівництвом Наталії Бухти.
Цього разу хмельницьку публіку знайомили із малознаною духовною музикою «Меси» французького композитора XIX століття, автора ряду новаторських балетів Лео Деліба. У програмі також був представлений темброво та гармонічно цікавий «Концерт для органу, літавр і струнного оркестру» французького композитора XX століття Франсіса Пуленка. Солістами виступили талановита органістка, заслужена артистка України Наталія Молдован та артист симфонічного оркестру філармонії Ігор Русінов.

Нагадаємо, що триватиме фестиваль до 28 квітня. Метою цього щорічного заходу є розвиток українського професійного камерного мистецтва, популяризація найкращих творів вітчизняної та світової музичної класики, а також знайомство з видатними композиторами, виконавцями і диригентами, запрошеними на фестиваль.
Не зважаючи на обмежену кількість програм представлених цього року, на слухачів очікують музичні прем’єри, різні виконавські колективи, цікаві мистецькі експерименти поєднання музики і театру, безпосередня зустріч із провідними митцями Києва, Львова, а також країн Польщі та Німеччини.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую