ye-logo.v1.2

Полковника Олега Шинкарука обрали ректором прикордонної академії

Суспільство 3364
з архіву
У планах ректора Олега Шинкарука - підвищувати рівень якості освіти у виші. . Фото: з архіву

Свої голоси за нього віддали більше 93 відсотків виборців.

Сьогодні, 23 квітня, у Національній академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького обрали нового ректора, який очолюватиме виш упродовж наступних п’яти років. Із двох- кандидатів: полковника Олександра Андрощука та чинного т.в.о. ректора полковника Олега Шинкарука вибрали останнього. За Олега Шинкарука проголосували 93,3 відсотка виборців, за Олександра Андрощука — 5,3 відсотка.

Вибори ректора у навчальному закладі відбулися вперше з часу його заснування, раніше його затверджували у Головному управлінні Державної прикордонної служби України. Тепер же для того, щоб обрати керівника, у прикордонній академії створили спеціальну виборчу комісію у складі восьми осіб. У списку - 443 виборці. Як зауважив голова виборчої комісії Сергій Псьол, не всі голосували, є такі, що наразі у відрядженнях - виконують службові обов’язки на східному кордоні країни.

“75 відсотків усіх виборців складає науково-педагогічний склад, не менше 15 відсотків — виборні представники від курсантів і студентів та не більше 10 відсотків — представники інших структурних підрозділів академії, - пояснив полковник Сергій Псьол. - У нас на попередньому тижні було проведено низку заходів, висувались кандидатури від кожного підрозділу, проводилось таємне голосування, потім у виборчу комісію надходили протоколи з офіційною інформацією про обраних виборців. Курсанти і студенти самі висували своїх представників.”

Голосування за ректора відбулося вперше і було таємним.

Вибори нового ректора відбувалися таємно, з 9 до 15 години. Працівники академії, ще до оголошення результатів були впевнені, що очолить її гідна людина, адже вважають, що обидва кандидати достойні зайняти цю посаду.

“У нас є гідна кандидатура на посаду ректора, тому я зробила вибір швидко і впевнено. Сподіваюся, ми оберемо людину на своєму місці, - зазначила викладач кафедри англійської мови Оксана Комарницька. - Ректор повинен бути людиною надійною, вміти тримати слово, мати чіткі цілі і сподівання та вести нас за собою.”

Усього було видано 402 бюлетені.

“Довго обдумувати свій вибір не довелось, я підтримую обох кандидатів, у них схожі програми. Та хочу, щоб представлена програма насправді виконувалась. Я за те, щоб наша академія розвивалась, процвітала та готувала найкращі кадри для служби на кордоні”, - розповів викладач кафедри прикордонного контролю полковник Олександр Сойко.

Курсанти сподіваються, що з новообраним ректором у них буде активна співпраця та взаєморозуміння.

“Ректор має бути людиною, яка дослухатиметься до всіх, буде готовою до співпраці, доводити свою думку до курсантів і студентів. Ми плануємо проводити спільні конференції, щоб координувати роботу”, - пояснила голова курсантської ради Іванна Стельмащук.

Щоб проголосувати, потрібно було мати паспорт або інше посвідчення особи.

Згідно з підрахунком виборчої комісії, усього було видано 402 бюлетені. 375 виборців обрали ректором полковника Олега Шинкарука, 21 - полковника Олександра Андрощука. Три бюлетені визнано недійсними, у трьох була позначка у графі "Проти всіх". 

Як зазначив новообраний ректор Національної академії Олег Шинкарук, у його планах - підвищувати рівень якості освіти у виші, забезпечити прозору роботу ректорату і сприяти розвитку навчального закладу.

Нагадаємо, раніше на загальних зборах колективу академії обидва кандидати оприлюднили свої програми.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую