ye-logo.v1.2

Абстракціоніст з Одеси презентував хмельничанам «Імпровізацію душі»

Культура 2143
Одеський художник презентував свою колекцію абстрактних полотен
Одеський художник презентував свою колекцію абстрактних полотен. Фото: Даші Пастернак

Колекцію картин художника Григорія Вовка можна оглянути в Хмельницькому обласному художньому музеї.

Полотна одеського митця вперше експонуються у нашому місті, до виставки увійшло 25 живописних картин. Автор пише в реалістичній, імпресіоністичній та абстрактній манерах. Але до Хмельницького він вирішив привезти колекцію абстрактних картин.
Як послідовник одеської живописної школи, художник вдається до новітніх авангардистських пошуків. Своє творче кредо митець визначає як “духовний інтенсивізм”.
“Духовний інтенсивізм пов'язаний з духовними переживаннями і чистотою душі. Це індивідуальна потреба сприймання життя і передачі його через емоційну сферу, колір, напівтони, співчуття у творчості, – розповідає Григорій Вовк. – Я пишу картини олією, потім працюю аквареллю, надалі створюю графіку, пишу вірші, філософські думки».

Художник вважає, що споглядання на картини має приносити людям радість


Художник запевняє, що в абстракції є логіка. Щоб творити свої картини, автор постійно спостерігає за оточуючим світом, тими дрібницями, які в більшості люди не помічають. «Я створюю такі малюнки, які приносять радість глядачам. У моїх картинах не буває агресії, – говорить художник. – Для того, щоб передати радість людям у своїх роботах, художник має бути щирий у серці та мати добрі наміри».
Виставка “Імпровізація душі” є 28 на рахунку Григорія Вовка, а всього він взяв участь у 172 презентаціях. У знайомстві з роботами привертають увагу ліричні полотна Григорія. Є пейзажні мотиви — море, берег Чорного моря. Митець використовує у своїх роботах також інформаційно-вказівні знаки.

Григорій Вовк використовує у своїх роботах також інформаційно-вказівні знаки


«Мистецтво може бути понятійним або асоціативним. Григорій може творити в обох видах. Дивує, на скільки різний він буває у своїх роботах. Сьогодні митець представив свої полотна асоціативного характеру. Передати свій внутрішній світ таким чином на багато важче, – ділиться друг автора колекції, художник Тарас Андрійчук. – Григорій сприймає живопис через форми, експресію та рух. У своїх роботах він заставляє подивитися на звичні речі під зовсім іншим, новим кутом».

Виставка діятиме у Хмельницькому обласному художньому музеї (Проскурівська, 47) до 18 травня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую