ye-logo.v1.2

Янголи-обереги від хмельницьких п'ятикласників поїдуть до воїнів АТО

Суспільство 12718
Даші Пастернак
П'ятикласники своїми руками виготовляли янголів-охоронців для українських солдат. Фото: Даші Пастернак

Школярі власноруч навчилися виготовляти обереги, щоб підтримати бойовий дух військових і підбадьорити їх.

Майстерня з виготовлення оберегів для українських солдат розпочала свою роботу у Хмельницькій бібліотеці філії для дітей №14.
«У кожної людини є свій янгол-охоронець, тому, коли я шила оберіг, подумки просила свого справжнього ангела-охоронця полетіти на схід України і захистити солдатів», - зізнається школярка НВК №9 Вікторія Зелінська.
Навчити дітей виготовляти янголят допомогла викладач школи мистецтв Світлана Кринична. Під її керівництвом дітлахи за пів години з двох шматочків тканини й ниток виготовили кілька десятків ляльок-оберегів. Відвезти ці талісмани до військових пообіцяли хмельницькі волонтери Тетяна Юзепчук і Олександр Баурін.
«Наша бібліотека сприяє патріотичному вихованню юного покоління. Завдяки співпраці з хмельницькими волонтерами ми постійно займаємося збором теплих речей, продуктів, книг для солдат, – говорить завідуюча бібліотекою-філією для дітей №14 Валентина Черненко. – Проте діти також хочуть долучитися до допомоги військовим, якось їх підтримати. Тому сьогодні ми для них організували майстер-клас з виготовлення оберегів, які волонтери невдовзі передадуть нашим воїнам».

Військові показали школярам як виглядає сучасний солдат у військовій амуніції та зі збрєю


Про життя солдат на Сході школярам розповів старший офіцер відділення у роботі з особовим складом окремого полку дистанційно керованих літальних апаратів, капітан Віталій Ганджа. Офіцер протягом двох місяців пробув у зоні АТО, тому особисто знає на скільки важливі такі обереги.
«Військовим дуже приємно отримувати подарунки від дітей. Такі прояви дитячої турботи сильно підтримують солдат під час несення служби, – ділиться Віталій Ганджа. – В умовах, коли важко і морально, і фізично, такі дрібнички дійсно додають сили і впевненості у перемозі».

Таким чином дітлахи хочуть підтримати воїнів на Сході

Два клаптики тканини, нитка - і за пів години янголя готове

До роботи активно долучалися всі присутні школярі

Деякі діти принесли з собою ще й інші подарунки для солдат 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую