ye-logo.v1.2

З початку року хмельницьким пенсіонерам виплатили майже два мільярди гривень

Суспільство 1804
dt.ua
З початку року в області стало на 1400 пенсіонерів більше. Фото: dt.ua

Пенсії отримали близько 420 тисяч хмельничан і три тисячі переселенців з Донецької та Луганської областей і Криму.

Пенсійні виплати за перший квартал 2015 року в сумі склали понад 1,8 мільярдів гривень, а власних доходів зібрано менше 20 мільйонів. “Надходження частини єдиного внеску на пенсійне страхування в області склали 784,2 мільйонів гривень та зросли на 11,8%. Планові завдання з надходження власних коштів трьох місяців поточного року виконали усі підвідомчі управління. Протягом першого кварталу 2015 року вдалось скоротити загальну суму заборгованості в області на понад чотири мільйони гривень”, - повідомляють в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Хмельницькій області.
Цього року кількість призначених пенсій зросла на 35% у порівнянні з минулим, зокрема вп’ятеро – у разі втрати годувальника, втричі – за вислугу років. Зменшилася лише кількість призначених пенсій по інвалідності на 18%.
Як зазначають в управлінні, майже 60 членів сімей військовослужбовців, які загинули під час проведення антитерористичної операції, отримують пенсії у разі втрати годувальника. Ще 5 пенсій призначено у разі втрати годувальника за померлих осіб, яким присвоєно посмертно звання Герой України.
В результаті проведених перерахунків з початку року середній розмір пенсії в області зріс на 7,88 гривень та склав 1398,87 гривень.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую