ye-logo.v1.2

У Хмельницькому показали «кам'яне» мистецтво (ФОТО)

Культура 3464

Скульптуру, рельєфи та картини на камені презентувала творча майстерня «Видиво».

Майстерня «Видиво», у якій працює три художники, два скульптори та майстер по дереву, вперше презентувала свою творчість на широкий загал. Скульптури, барельєфи, малюнки та камені та картини у техніці вишкрябування об'єднанні спільною темою — вони демонструють духовні вірування та культурні надбання різних народів.

Команда творчої майстерні "Видиво"

Так, тут можна побачити вирізьблений на камені календар майя, об'ємну статую Будди, фігурку коня, характерну для Стародавньої Персії... Представлені твори перегукуються із творчістю народів, що в давнину населяли Індію, Перу, Межиріччя, острів Пасхи, Близький Схід тощо. Також митці приділили увагу власному корінню, створивши твори у стилі Трипільської культури.

Ведмідь (Перу). Анна Островська

Наскельний малюнок. Анастасія Григорчук.

Коник (Стародавня Персія). Андрій Донцов.

Календар майя. Анна Островська.

Зовсім не випадково виставка називається «Перемога над часом». Камінь, на якому створені картини, може існувати мільйони років, що робить мистецтво вічним.

Грифон. Володимир Дідора.

«Цю виставку ми готували довгий час, збирали цікаві матеріали, вивчали репродукції. Людей часто цікавить щось таємниче і незвідане, старовинне і містичне. І ми спробували залучити хмельничан до такого мистецтва», - розповідає художній керівник майстерні Анна Островська.

Анна Островська запрошує хмельничан долучитися до містичного мистецтва у камені.

Виставку творчої майстерні «Видиво» «Перемога над часом» можна переглянути у музеї історії міста (вулиця Проскурівська, 30) до 15 травня.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую