ye-logo.v1.2

Сотні велосипедистів поїхали туристичними стежками Кам'янця

Туризм 3506
автора
Участь у велопробізі взяло понад 200 кам'янчан та гостей міста.. Фото: автора

Наймолодшому учаснику велопробігу усього п'ять років.

Услід за електромобілями вулицями Кам'янця-Подільського поїхали велосипедисти. Так, популяризуючи активний спосіб життя, вони відзначили відкриття туристичного сезону. За словами організаторів, участь у велопробізі "Туристичними стежками" взяло понад 200 кам'янчан та гостей міста.

"Учасниками велопробігу стали діти від п'яти років та більш досвідчені велосипедисти, яким більше 60 років", - розповідає Олександр Полатайко.

За його словами, завдяки сприянню міської влади Кам'янець-Подільський може незабаром перетворитися на "велосипедну столицю" країни.

"Минулого року в Кам'янці стартував цілий проект із облаштування велосипедних доріжок. У місті має з'явитися 28 кілометрів велодоріжок, щоправда, не раніше, ніж за п'ять років. У центрі вже облаштували 400 метрів", - пояснює заступник міського голови Сергій Бабій.

Він наголошує, що мова не про будівництво усіх 28 кілометрів велодоріжок: де є можливість, нанесуть лише відповідну розмітку.

Та поки доріжок не так багато, учасники велопробігу все одно переконані, що Кам'янець-Подільський - чудове місто для прогулянок велосипедом, оскільки тут гарна природа, багато парків, каньйон, спуски і підйоми.

"Я уже другий рік беру участь у велопробізі. Люблю велосипед, їжджу на ньому на роботу і на тренування. Сьогодні тут гарна нагода знайти однодумців і поспілкуватися", - каже кам'янчанин Максим Шевчук.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую