ye-logo.v1.2

Туристичний сезон у Кам’янці-Подільському відкрився пошуком скарбів

Туризм 4070
Дефіле історичних костюмів «Парад епох»
Дефіле історичних костюмів «Парад епох». Фото: автора

Мисливців за враженнями древнє місто запрошує на неймовірну кількість фестивалів.

Кам’янець-Подільський цими вихідними офіційно відкрив туристичний сезон. Для гостей та мешканців міста організатори підготували багато цікавинок та приємних несподіванок. Солодка фортеця зі здоби, флешмоби, новенькі екскурсійні електромобілі, майстер-класи, виставки, дефіле історичних костюмів – це далеко не все, що побачили ті, хто завітав на відкриття турсезону.

Аби передати дух незвичайного Кам’янця-Подільського, створили спеціальні історичні майданчики, де можна було побачити розвиток міста та звичаї, вбрання, побут його мешканців у різні проміжки часу. Доба Трипілля, Римської імперії, Київської Русі, Речі Посполитої, Середньовіччя… Усього було десять майданчиків, де танцювали, співали, готували страви, характерні певному періоду.

«На майданчику «Доба Речі Посполитої» ми знайомили людей із польською культурою. Для цього спеціально пошили костюми, які носила шляхта у ХVII столітті. У наметі розвісили герби князів, які жили тут, у Кам’янці-Подільському. Оскільки поляки були законодавцями бальної моди, на нашому майданчику провели майстер-клас із полонезу. Також спеціально за польськими рецептами приготували торти, співали польські пісні та провели історичну вікторину», - пояснила відповідальна за майданчик Ірина Шухтуєва.

Жінка більше року тому переїхала із Криму. Вона каже, що Кам’янець – незвичайне місце, це бездонна скриня, з якої можна черпати скарби історії. Його у Польщі відвоювала Османська імперія, яка мала свої звичаї та традиції. Які саме – розповідали на історичному майданчику «Турецька доба».

«Усі охочі могли скуштувати турецьку каву, подивитися шоу східних танців та взяти участь у майстер-класі з намотування хіджабу такуфії», - зазначила керівник студії східного танцю «Оазис Денс» Тетяна Підскоцька, яка долучилася до створення образу епохи.

Учасники історичного квесту шукали скарби древнього міста, а для тих, хто любить драйв і рух, в Кам’янці-Подільському, окрім велопробігу, організували цілий День активного туриста: скелелазіння, воркаут, велоекскурсії.

«У центрі міста змайстрували навісну переправу як у спортивному туризмі, - розповіла директор станції юних туристів Тетяна Атаманюк. - У нас цим займаються діти: лазять по скалах і долають перешкоди за допомогою мотузок. Ось таку навісну переправу облаштовують зазвичай через каньйон, рівчак, який треба перейти.»

Мисливців за враженнями чекає у Кам’янці-Подільському надзвичайно багато цікавих заходів: Міжнародний лицарський фестиваль «Фортпост», Фестиваль кави «Кам’янецька турка», І Міжнародний фестиваль «Єднання епох», Музичний фестиваль «СоборнаФест», Фестиваль оперного мистецтва та класичної музики «Опера в мініатюрі», Фестиваль повітроплавання «Кубок Поділля», Фестиваль вуличного мистецтва «Республіка» та багато інших.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую