ye-logo.v1.2

Про субсидії, комуналку і пенсії — у Хмельницькому проводять безкоштовні правові консультації

Суспільство 3268
Олег Лаврик: Здебільшого за юридичною консультацією звертаються люди з проблемами, пов’язаними з послугами ЖКГ, місцевою владою, навчанням.
Олег Лаврик: Здебільшого за юридичною консультацією звертаються люди з проблемами, пов’язаними з послугами ЖКГ, місцевою владою, навчанням.. Фото: Галини Мельник

Юристи “Об’єднання “Самопоміч” допомагають хмельничанам вирішувати юридичні проблеми.

Громадська юридична приймальня “Об’єднання “Самопоміч” запрошує хмельничан на безкоштовні консультації із питань, що їх найбільше турбують. Мешканці Хмельницького, які не можуть вирішити свої проблеми на місцевому рівні, звернувшись до приймальні, матимуть змогу подолати їх уже навіть на рівні Верховної Ради. Як зауважив заступник голови фракції “Об’єднання “Самопоміч” у Верховній Раді Олег Лаврик, здебільшого за юридичною консультацією звертаються люди з проблемами, пов’язаними з послугами ЖКГ, місцевою владою, навчанням, платіжними терміналами тощо.
“Юридична консультація охоплює широке поле діяльності. Якщо наші юристи не можуть допомогти на місці, вони разом з людиною намагаються вирішити її проблему через інші служби, - пояснив Олег Лаврик. - До нас звертаються і студенти, і люди похилого віку. Останнім часом багато звернень від учасників антитерористичної операції та їхніх рідних. Наше завдання — допомогти кожному”.

Юристи: Ми працюємо з тими, хто не може забезпечити себе платною правовою допомогою

“Ми працюємо з людьми похилого віку, з тими, хто не може забезпечити себе платною правовою допомогою. Нині багато звернень стосовно соціального захисту, надання субсидій, земельні питання”, - додає юрист “Об’єднання “Самопоміч” Вікторія Назаренко.
Добровільне об’єднання громадян — одне із питань, стосовно яких громадяни потребують роз’яснення. За словами нардепа Олега Лаврика, від прийняття закону про об’єднання громад виграють усі.
“Що дає об’єднання малим громадам: наприклад, невеликі села поблизу Хмельницького можуть прийняти рішення звернутися до Хмельницької міськради чи іншого райцентру щодо об’єднання. Відповідно бюджет великого міста автоматично розподілятиметься і на них. Для великої громади — це розширення території, наприклад, для будівництва житла. Окрім того, землі, які є у підпорядкуванні міністерств, відомств, державних підприємств, можуть передаватися добровільним об’єднанням безкоштовно”, - зауважив народний депутат.

У Хмельницькому “Об’єднання “Самопоміч” реалізовує вже близько десяти проектів і кампаній, серед яких “Кібер-варта” (роз’яснення про захист від електронних шахраїв), “Світло в оселі” (допомога самотнім людям), “Комп’ютер доступний кожному” (навчання комп’ютерній грамотності) та інші. Таких проектів у перспективі досить багато, зараз активісти працюють над соціальним репетиторством — базові знання із іноземної мови незабаром надаватимуть безкоштовно усім охочим.

За юридичною консультацією громадяни можуть приходити до приймальні “Об’єднання “Самопоміч” за адресою Проскурівсьа, 45 (2 поверх, офіс 36), або звертатися за телефоном 067-383-27-67. 

 

Галина МЕЛЬНИК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую