ye-logo.v1.2

Хмельницький суд звільнив розповсюджувачів сепаратистської газети під заставу 95 тисяч гривень

Кримінал 2632

Апеляційний суд виніс вирок сьогодні, 28 квітня.

Про це повідомив керівник “Правого сектору” Анатолій Медведчук. За його словами, головного винуватця Анатолія Орєхова, якого міськрайонний суд засудив до п'яти років позбавлення волі, звільнили під заставу у 95 тисяч гривень. Його помічниці, Оксані Корецькій, залишили вирок без змін — п'ять років умовно.
“Так званій "українській" владі і судовій системі чхати на те, що в країні відбувається війна, і щодня гинуть кращі сини України від рук російського окупанта. Очевидно, колаборанти використали всі можливі ресурси: і грошовий, і зв'язки. Як відомо, батько Орєхова, полковник КДБ (…), навчався в академії СБУ. Суд відбувся лише формально і зайняв лише кілька годин. Цілком очевидно, що все було вирішено ще до початку судового засідання. Але нічого, час все розставить на свої місця”, — зауважив Анатолій Медведчук.

Нагадаємо, в липні минулого року співробітники Служби безпеки України у Хмельницькій області затримали групу сепаратистів, які закликали до підтримки терористичних бандформувань зі Сходу.

У березні цього року Хмельницький міськрайонний суд визнав винним Андрія Орєхова у посяганні на територіальну цілісність та недоторканість України (частина друга статті 110 Кримінального кодексу України). Чоловіка покарали п'ятьма роками ув'язнення, його взяли під варту одразу у приміщенні суду.

Оксану Корецьку, яка допомагала Андрію Орєхову розповсюджувати газету “Новороссия”, також приговорили до п'яти років позбавлення волі, але з випробувальним терміном у два роки.

Сьогодні ж, за словами представника Правого сектору, апеляційний суд Хмельницького відправив справу в першу інстанцію через процесуальні помилки.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую