ye-logo.v1.2

Сергій Жадан читав хмельничанам вірші про війну

Культура 3011

Відомий літератор завітав у наше місто в рамках всеукраїнського туру.

Ще до початку презентації книги біля сцени було не проштовхнутися. Там президент літературної корпорації «MERIDIAN CZERNOWITZ» Святослав Померанцев, який і організував тур письменника, розважав хмельничан байками та продавав книжки Сергія Жадана. Охочих почитати нову книгу «Життя Марії», а також раніші видання «Луганський щоденник» і «Біг Мак», виявилося багато.
«Мабуть, Святослав вам усе розповів, на тому можна було б і завершити презентацію, але, на щастя, він ще не читає замість мене вірші, - пожартував Сергій Жадан, вийшовши на сцену моно-театру «Кут», де відбувалася презентація. - У Вашому місті я виступав лише один раз, але у цьому залі я вперше. І мені тут страшенно подобається».

На сцені стояла валіза з книжками.

Хмельницький став 21-им містом із 33-х, де літератор планує презентувати «Життя Марії». Ця книга містить власні вірші та переклади польського поета, лауреата Нобелівської премії Чеслава Мілоша.
«Вірші писалися в останні півтора-два роки. Вони дуже різні, одні публіцистичні, про події на Сході, тобто про війну. Інші – дуже ліричні і надзвичайно інтимні», - розповів поет.

Сергій Жадан читав і ті, й інші, як завжди, чітко і ритмічно, просто і вдумливо. А хмельничани (серед публіки були люди різного віку) зачаровано слухали. І здавалося, що ці вірші западають глибоко чи то в серце, чи в голову, підіймаючи там рій думок і відчуттів.

І рядки із віршів, наприклад, «Вороги між нас виникають, коли ми самі поводимося як вороги», «Чужими нас робить наша погорда» або «Церкви були просторі. Ми їх самі спалили», крутяться в голові...
Читайте також, як Сергій Жадан порадив хмельничанам жити у умовах війни.

Хмельничани уважно слухали Сергія Жадана.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую