ye-logo.v1.2

Як українці стали нацією. Фотовиставка на паркані

Євромайдан 3959

У Хмельницькому експонується вулична фотовиставка “Людський фактор. Останнє видання”.

177 фотографій. 41 фотограф. 19 днів у Хмельницькому. Вулична фотовиставка, присвячена подіям на Майдані, експонується в центрі міста, на паркані торговельно-економічного коледжу, що в районі зупинки “Юність”. Фотографії уже встигли побачити студенти та й мешканці вулиці Інститутської, адже з 24 до 30 квітня вона розміщувалася на паркані Хмельницького національного університету.

Українські фотографи події революції Гідності переживали пліч-о-пліч з протестувальниками. Інколи навіть не усвідомлюючи, що ці знімки стануть історичними. Вони просто робили свою роботу, приходили на Майдан із величезним бажанням зробити такі сильні кадри, які нарешті покажуть Європі і усьому світові, ЩО насправді відбувається в Україні.

Вулична фотовиставка експонувалася на паркані ХНУ по вулиці Інститутській.

“Рівно рік тому перші люди вийшли на Майдан Незалежності, щоб висловити протест проти непідписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Тоді ніхто не знав, що за 9 днів міліція та спецпризначенці кийками проженуть студентів-протестувальників, а наступного дня на вулиці столиці на їхній захист вийде до мільйона людей. Ще за тиждень в урядовому кварталі з’являться перші барикади, ще за 45 днів на Грушевського полетять перші коктейлі Молотова у відповідь на диктаторські закони і дальші спроби влади закрутити гайки і загасити гнів. Ще за три дні ми оплакуватимемо смерть перших побратимів, ще за місяць - кількість загиблих досягне сотні”, – зазначали фотографи, чиї світлини експонуються у фотовиставці.

Серед фотографій є роботи й хмельничанина Максима Люкова.

Організатори кажуть, що своїми фотографіями хотіли розповісти нашому народу і світу, як українці стали нацією. Кошти від продажу світлин, а придбати їх можна за фіксовану ціну - 1000 грн, підуть волонтерам, які підтримують армію, та на допомогу родинам загиблих на війні фотографів: Сергія Ніколаєва, бійців добровольчих батальйонів Віктора Гурняка та Антона Кірєєва. Також за ці гроші буде закуплено спорядження (бронежилети, каски) для фотожурналістів, які працюють на війні.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую