ye-logo.v1.2

Автомобілі волонтерів, Нацгвардії та міліції у зоні АТО ставитимуть на тимчасовий облік

Допомога 3825
Правило надання тимчасових номерів буде поширюватися на всі машини, щодо яких існують складності зі звичайною процедурою реєстрації
Правило надання тимчасових номерів буде поширюватися на всі машини, щодо яких існують складності зі звичайною процедурою реєстрації . Фото: khersonline.net, mvs.gov.ua

Це робитимуть для того, щоб припинити спекуляцію злодіїв і шахраїв на патріотичній темі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков дав вказівку посилити контроль ідентифікаційних номерних знаків автомобілів. Нову норму ввели через інцидент з розбоєм і стріляниною в Києві 4 травня та з метою припинення численних випадків спекуляції шахраїв на патріотичній темі. За словами Авакова, злодіям не дозволять ховатися, маскуючись під реальні воєнізовані та волонтерські підрозділи. На номерах не має бути жодних наклейок, на кшталт - «ПТН ПНХ», які ускладнюють реальну ідентифікацію авто, лише державний номер.

Як повідомляють у прес-службі МВС, за три дні тільки в Києві було затримано близько 100 таких транспортних засобів. Значна частина цих машин працювала в реальному секторі допомоги АТО – або безпосередньо у підрозділах Нацгвардії, МВС, Збройних сил (машини туди передали волонтери), або в реальному волонтерському секторі допомоги підрозділам АТО.

Поки Кабміном не буде врегульована постановка цього транспорту на держоблік, щоб не перешкоджати реальній роботі щодо забезпечення обороноздатності країни, Державтоінспекція має ввести тимчасовий облік таких автомобілів.

З цією метою керівництву регіональних підрозділів Державтоінспекції та командирам підрозділів МВС І Нацгвардії, добровольчих підрозділів, необхідно надавати такі транспортні засоби на огляд до підрозділів Державтоінспекції та експертної служби для їх ідентифікації та видачі тимчасових номерних знаків встановленого зразка протягом 24 годин з моменту звернення.

За словами міністра, такий же порядок реєстрації буде дійсний і для реально діючих волонтерських організацій. Правило надання тимчасових номерів буде поширюватися на всі машини, щодо яких існують складності зі звичайною процедурою реєстрації (складності в митному оформленні, відсутність або втрата повного набору документів на авто та ін). У разі виявлення автомобілів, які перебувають у розшуку – вони будуть затримані та доставлені на штрафмайданчики згідно із законом.

Разом з тим Аваков запевнив, що всім реальним бійцям АТО і волонтерам буде повне сприяння і мінімум формалізму.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую