ye-logo.v1.2

Такого в історії хмельницького футзалу ще не було!

Спорт 2376
Історичний момент – хмельницька команда Спортлідер+ здобуває путівку до фіналу чемпіонату України серед команд Екстра-ліги
Історичний момент – хмельницька команда Спортлідер+ здобуває путівку до фіналу чемпіонату України серед команд Екстра-ліги. Фото: автора

«Спортлідер+» провів п’ятий матч півфінальної серії плей-офф проти івано-франківського «Урагану».

Вирішальний футзальний матч за путівку до фіналу чемпіонату України серед команд «Екстра-ліги» викликав чималий ажіотаж у хмельницькому спорткомплексі УМВС. Окрім чисельної армії хмельницьких любителів футзалу, приїхали ще й чотири десятки фанів «Урагану». Така суміш фанів додавала особливості матчу, який, в принципі, був і так занадто особливим – переможець здобував путівку до вирішальних ігор за золоті нагороди проти харківського «Локомотива».

Вже на 5 хвилині Сергій Рибак, після блискучого пасу Олексій Фетька, відкрив рахунок у грі. Але гості вже на 10 хвилині, завдяки влучному удару Корсуна, зрівняли рахунок. Утім, далі в першому таймі забивали лише господарі майданчику. Спочатку Дмитро Мартинюк, після передачі Валерія Власовича, вдруге вивів «Спортлідер+» уперед, а потім Анатолій Доманський, «обікравши» Андрія Цілика встановив рахунок 3:1. А за 49 секунд до перерви Сергій Рибак, виконуючий кутовий, оформив «дубль» у грі. Щоправда, здається, після його прострілу м’яч влучив в Андрія Цілика, який і має бути автором авто голу. Але… гол арбітри записали на Рибака.

На другий тайм «Спортлідер+» виходив із відчутною перевагою в три голи. І, здавалося, путівка до фіналу вже в кишеніткоманди. А за перші 10 із 20 хвилин другого тайму нічого не віщувало проблем. Аж поки «Ураган» не замінив голкіпер на 5 польового гравця. Івано-Франківці Боргун і Лясковський на 32 та 33 хвилині матчу змогли по разу відзначитися в воротах Тимощука, а за 44,5 секунди до завершення другого тайму Орест Боргун зміг забити ще один м’яч у ворота «Спортлідера+» та перевести усю серію півфінальних протистоянь цих клубів у два екстра-тайми.

Та навіть додаткові два тайми не дали відповіді на запитання: Яка ж цих команд гратиме в фіналі з харківським «Локомотивом». Рахунок матчу 4:4 і попереду на всіх очікувала серія пенальті. Капітан «Спортлідера+» Олексій Фетько на відмінно впорався зі своїм завданням, а ось «ураганівець» Миколюк не зміг переграти Богдана Тимощука. Другий удар по воротах івано-франківців у виконанні Олександра Педяша також був результатним. А ось «Ураган» відповів неточним ударом Лясковського, і це означало одне – хмельничани у фіналі!

Що ж, важка півфінальна серія для «Спортлідера+» вже позаду. Відзначимо, що вперше команда з Хмельницької області дійшла до фіналу найвищого дивізіону чемпіонату України з футзалу. А ось які ця команда здобуде нагороді - золоті чи срібні, стане відомо після фінальної серії матчів до трьох перемог проти харківського «Локомотиву». Перші два матчі команди зіграють у Харкові 16-17 травня. Потім – 23 травня, а в разі потреби і 24 травня, вони зійдуться у Хмельницькому. Якщо рахунок у серії буде 2:2, то вирішальний 5 матч пройде в Харкові 30 травня.

Хмельничанам вдалося втримати Андрія Сімку.

Емоції в матчі Спортлідера+ проти Урагану зашкалювали.

Дмитро Мартинюк (ліворуч) другий матч поспіль відзначився у воротах івано-франківського клубу.

Олександр Педяш (№11) намагався відібрати м'яч в гравців Урагану на їхній половині поля.

Сергій Рибак (№10) відзначився у матчі дублем.

Валерій Власович (№19) хоч і не забив гол, але віддав гольовий пас на Дмитра Мартинюка.

У матчі Спортлідера+ з Ураганом було багато позиційної боротьби.

Дмитро Михайленко (№5), як і вся хмельницька команда, намагався зустрічати гостей на їхній половині поля.

Роман Колток, голкіпер Урагану, цього разу був безсилим у серії пенальті.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую