ye-logo.v1.2

Театр Старицького закриє сезон прем'єрою. На хмельничан чекає оригінальна версія класичного твору

Афіша 3124

Молодий режисер Даніїл Саричев обіцяє розвіяти стереотипи щодо п'єси Івана Карпенка-Карого «Сто тисяч».

Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. М. Старицького намагається йти у ногу з часом, що підтвердила остання прем'єра «Республіка на колесах». П'єса Карпенка-Карого «Сто тисяч», на думку колективу театру, теж дуже актуальна сьогодні. Її у новому, досить несподіваному прочитанні, готує молодий режисер Даніїл Саричев. Він — випускник Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого, і це його дипломна робота і перша серйозна вистава.
«Цієї зими у вашому театрі ставила виставу «Новорічне марення» моя одногрупниця. Я був на прем'єрі, спілкувався з художнім керівником театру Анатолієм Пундиком. Він запропонував поставити «Сто тисяч», і я погодився, - розповідає Даніїл Саричев. - Ми не прив'язуємося до епохи, таке може трапитися будь-де і будь-коли. До того ж, це не побутова вистава, ми ставимо акцент на світоглядні питання».
Над декораціями та костюмами працює художниця Віта Шаповаленко, яка закінчує Національну академію образотворчого мистецтва і архітектури. Вона поділилася секретами підготовки.
«Довелося не просто створити середовище існування акторів на сцені, а подивитися на нього очима героя Калитки. По ходу п'єси він втрачає реальне сприйняття світу, і його мрія збагатитися стає головною. Додаємо гіперболізовані декорації, які підкреслюють, що світ навколо нього стає фальшивим, коли він одержимий цією ідеєю», - розповідає художниця.
Роль Герасима Калитки грає заслужений артист України Ігор Сторожук, копача Бонавентури — заслужений артист України Степан Бортнічук. Також у виставі задіяні Лариса Власенко, Олександр Топоринський, Тамара Герасименко, Анатолій Остапенко, Василь Шпунт та інші актори.

Головну роль у виставі зіграє Ігор Сторожук.

«Я знаю цю п'єсу напам'ять, адже вже грав у ній багато років тому. Тоді вистава була зовсім іншою, але сприймалася публікою на ура. Зараз режисер пропонує абсолютно нове прочитання, і це прекрасно. Карпенка-Карого можна читати по-різному, і сьогоднішня інтерпретація, яка робить акцент на різниці між духовним і матеріальним збагаченням, зараз дуже потрібна», - каже Степан Бортнічук.
Крім нових сюжетних ліній та оригінальних декорацій режисер обіцяє цікаве музичне оформлення та номери у виконанні чоловічого балету.
Прем'єра «Ста тисяч» відбудеться у театрі ім. М. Старицького 27 травня о 18.30. Телефон каси — 65-59-25.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую