ye-logo.v1.2

Храм на Ізяславщині «ненавмисно» підпалили під час ремонту

Суспільство 2329
Коли вогнеборці прибули на виклик, уже палав купол церкви
Коли вогнеборці прибули на виклик, уже палав купол церкви. Фото: km.mns.gov.ua

Щоб врятувати церкву від знищення вогнем, знадобилося 36 рятувальників та 11 одиниць техніки.

Учора, 19 травня, о 10:55 мешканці села Мислятин повідомили рятувальників Ізяслава про пожежу в будівлі місцевої Свято-Дмитрівської церкви. Невідкладно до місця виклику прибули вогнеборці з райцентру та сусідніх районів, залучили до гасіння і добровільні пожежні дружини.

Як повідомляють у прес-службі надзвичайників, на час прибуття перших пожежно-рятувальних підрозділів вогнем було охоплено купол храму. Одночасно з гасінням пожежі рятувальники організували евакуацію церковних матеріальних цінностей. Гасіння ускладнювало сильне задимлення. Окрім того, щоб «приборкати» полум’я, воду довелося возити від природної водойми, адже біля церкви джерел водопостачання не було.

За інформацією рятувальників, пожежу площею 80 кв. м. локалізували об 11:47 та успішно ліквідували о 12:10. Від знищення врятували будівлю, а також всі матеріальні цінності, що були в храмі.

Усього, аби ліквідувати пожежу, залучили 27 рятувальників ДСНС, 9 вогнеборців відомчої та місцевої пожежної охорони на 11 одиницях пожежної та спеціальної техніки, а також аварійні бригади електромереж та газового господарства.

Як з’ясувалося, причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки під час використання промислового фену при проведенні фарбувальних робіт.

Церкву вдалось врятувати від знищення.

Гасити пожежу заважав сильний дим.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую