ye-logo.v1.2

Міліція Хмельниччини закликає громадян до співпраці

Суспільство 2028
Шляхи подолання проблем взаємодії шукали за круглим столом
Шляхи подолання проблем взаємодії шукали за круглим столом. Фото: автора

Правоохоронці відзначають, що охорона порядку залежить від активності населення.

Громадський порядок міліціонери охороняють ефективніше та якісніше, якщо їм допомагає населення. Про це йшлося під час круглого столу щодо проблем взаємодії органів внутрішніх справ із громадськістю. Як відзначили учасники заходу — правоохоронці та члени громадської ради при УМВС, — у такій взаємодії нині наявні численні проблеми. Зокрема, це недовіра населення до міліції, пасивність громадян, непрофесійність правоохоронців, низька ефективність їхньої діяльності.

“Нині свідомість працівників міліції суттєво міняється і вони чітко для себе розуміють, що дороги назад вже не буде, в плані тому, що треба виконувати не каральні функції, не “кришувати”, а служити і допомагати. У нас зменшується кількість людей, які не задоволені роботою міліції. Наша позиція — самоочищення ОВС від тих осіб, які компрометують їх своєю бездіяльністю, інертністю, зрадою служби. Проте без допомоги громадськості наводити лад нам буде важче”, - зауважив начальник обласної міліції полковник Микола Семенишин.

За словами начальника управління громадської безпеки Сергія Мельника, на сьогодні в області координується діяльність 146 громадських формувань з охорони порядку, в яких нараховується 2460 членів. Проте вони не беруть активної участі в охороні порядку. І хоча є чимало позитивних прикладів співпраці працівників міліції та громадськості, мають місце і негативні.

“Найперше — це пасивність самих громадян, - каже полковник міліції Сергій Мельник. - На сьогодні стан правопорядку більшою мірою має залежати від них самих. Є чимало прикладів із зарубіжних країн, коли мешканці допомагають правоохоронцям. В нас охорона громадського порядку в населених пунктах пущена фактично на самоплив. Маємо лише окремих громадян, які бажають надати допомогу працівникам міліції”.

Учасники круглого столу намагалися знайти шляхи подолання наявних проблем. Серед них - взаємодія з органами місцевого самоврядування, інформування громадськості й ЗМІ про роботу міліції, залучення населення до профілактики правопорушень. Окрім того, велике значення має повернення довіри і загальної поваги до міліцейської професії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую