ye-logo.v1.2

"Галопом по Європах", або Як дорослим вивчити іноземну мову безкоштовно

Суспільство 3438
Курси польської й англійської мови розраховані на початківців віком від 50 років
Курси польської й англійської мови розраховані на початківців віком від 50 років. Фото: Катерини Шуляк

У Хмельницькому люди старшого віку безкоштовно вивчають мови країн світу.

Курси іноземних мов розраховані на людей віком за 50 років. Стартували курси польської мови для “тих, кому за...” вчора, 25 травня. Тепер протягом кількох місяців двічі на тиждень тренери мовного клубу “OLA” навчатимуть людей старшого віку азів польської мови. А вже з другого червня пенсіонерів та інших охочих, яким за 50 років, розпочнуть навчати англійської мови волонтери-студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.
Соціальний проект “Галопом по Європам” створений в рамках кампанії «Розумне місто» за ініціативи активістів громадського об’єднання «Об’єднання «Самопоміч». Організатори проекту зазначають, що всього за два-три місяці випускники курсів навчаться розуміти іноземну мову та вільно нею висловлювати власну думку.
“Мета цього проекту не просто дати можливість охочим безкоштовно вивчати іноземну мову, але й допомогти створити середовище, в якому люди старшого віку зможуть відвідувати гуртки чи курси за власними інтересами, - говорить координатор кампанії “Розумне місто” Микола Моцний.
Курси польської й англійської мови розраховані на початківців. Наразі сформовано одну групу польської мови, яка налічує дев'ять осіб. Методика викладання спеціально адаптована для людей старшого віку. Заняття з польської мови проходять на базі мовного клубу “OLA”, викладає для учнів Сергій Толстіхін.
“Через місяць після початку занять учасники курсів матимуть змогу поспілкуватися з носіями мови. До нас приїдуть носії мови - поляки, які також візьмуть участь у процесі навчання, - додає Микола Моцний. - Ми формуємо групи невеликі, щоб навчання проходило максимально ефективно. Такі курси дають змогу людям відволіклися від роботи та зайнятися саморозвитком”.
 

Записатися на мовні курси може кожен охочий віком за 50 років.

Також за тиждень стартують курси англійської мови для людей старшого віку. Зараз ще формуються списки охочих вивчити іноземну мову, але вже дві групи учнів набрано. Уроки англійської викладатимуть майбутні викладачі, студенти Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. Експрес-курс розроблений мовним центром “OLA” і розрахований на 24 заняття. Програма занять буде інтерактивна та з домашніми завданнями.
“Протягом трьох місяців волонтери навчатимуть людей основ англійської мови, щоб випускники курсу навчилися розуміти мову та могли говорити простими фразами, - зазначає активіст громадського об’єднання «Об’єднання «Самопоміч». Групи сформовані по шість чоловік. Зараз вже дві групи набрані, плануємо сформувати ще одну”.
Проект “Галопом по Європам” є продовженням кампанії “Розумне місто”. Першим кроком кампанії був проект “Комп'ютер доступний кожному”. У квітні цього року завдяки активістам кампанії близько 30 хмельницьких пенсіонерів пройшли комп'ютерні курси й освоїли комп'ютер. Незабаром відбудеться ще один випуск шести груп, кожна з яких нараховує по десять осіб.
Записатися на мовні курси може кожен охочий віком за 50 років. Черговий курс польської мови розпочнеться на початку осені, а якщо ви прагнете вивчити англійську, маєте шанс записатися на безкоштовні тримісячні мовні курси ще до кінця тижня але вже зараз можна подати заяву на участь у офісі ГО за адресою:

м.Хмельницький, вул. Проскурівська,45, ТЦ «Пасаж», офіс,36. 067-382-40-80, 778-002
Polska - Сергій Толстіхін, тел.068 288 56 47.
English - Анастасія Довганюк тел. 067 676 51 43

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую