ye-logo.v1.2

Хмельничани витрачають втричі більше грошей на цигарки й алкоголь, ніж на відпочинок

Здоров'я 2052
Кожен шостий мешканець нашої області у віці старше 12 років курить
Кожен шостий мешканець нашої області у віці старше 12 років курить. Фото: credo-ua.org

Більшість хмельницьких курців спалюють по 16 цигарок і більше за добу.

За даними Головного управління статистики в Хмельницькій області, кожен шостий мешканець області у віці старше 12 років має шкідливу звичку тютюнопаління. Серед них більше третини курять вже понад 20 років. Від року до п’яти курять 7% наших краян.

“У нашій області міська родина на тютюнові вироби в середньому щомісяця витрачає майже 90 гривень, сільська вдвічі менше – 47 гривень. Якщо до витрат на тютюн додати ще витрати на алкоголь, то ця сума втричі перевищить щомісячні витрати середньостатистичної родини на відпочинок і культуру і удвічі – витрати на освіту, - повідомляють в управлінні статистики. - Крім того, ця сума на 7 гривень більше середньомісячних витрат на охорону здоров’я”.

Як засвідчило спостереження, на шкоду здоров’ю хмельничани поки що витрачають більше коштів, ніж на його збереження, та в рази більше, ніж на інтелектуальний і духовний розвиток особистості.

Проте навіть з такими показниками Хмельницька область не посідає місце лідера за кількістю курців в Україні. Найбільше палять у Луганській, Донецькій та Полтавській областях, де понад чверть населення мають пристрасть до тютюнових виробів, повідомляють в ГУ статистики області. Водночас найбільшими прихильниками здорового способу життя без тютюну можна вважати мешканців Київщини та Сумщини, де курять по 13% населення.

Нагадаємо, у Хмельницькому обіцяють безкоштовно допомогти кинути курити за п'ять днів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую