ye-logo.v1.2

В Антимонопольному комітеті застерігають: під виглядом грошової позики може приховуватися шахрайство

Економіка 2014
Перед укладанням договору про грошову позику необхідно вивчити всі умови договору та його додатки
Перед укладанням договору про грошову позику необхідно вивчити всі умови договору та його додатки. Фото: z-city.com.ua

Організації, які рекламують позики та кредити на надзвичайно вигідних умовах, насправді часто фінансові послуги не надають.

Як повідомили в Хмельницькому обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України, останнім часом виявляються численні факти введення споживачів в оману суб’єктами господарювання, які надають позики фізичним особам, адмініструючи кошти учасників груп.

“Проведені розслідування показали, що насправді організації, які поширюють рекламу про грошові позики у засобах масової інформації, в рекламній інформації на транспорті, а також через листівки, фінансові послуги не надають”, - зазначають у комітеті. - Надання позики є можливим виключно за рахунок залучення коштів громадян (формування фонду групи). А кожний громадянин повинен сплачувати платежі не за саму позику, яку він має намір отримати, а фактично за право отримати позику”.

Відповідно організація надає позику не за власний рахунок, а за рахунок залучення інших фізичних осіб та їх коштів. “Право на отримання грошей в учасника групи виникає не одразу після укладення договору, а лише після того, як фонд групи стає достатнім, що може відбутися через кілька місяців чи років”, - говорять в територіальному відділенні.

Разом з тим, у певних суб’єктів господарювання, які надають такі послуги, відсутні критерії за якими визначається хто з учасників групи має першочергове право на отримання коштів. Як з’ясували у Комітеті, одна із таких організацій у 2012 році уклала майже 7000 договорів адміністрування, однак з них кошти отримали лише 4 % учасників. Всі інші не отримали гроші у зазначений термін.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую