ye-logo.v1.2

У рейтингу голів облдержадміністрацій Загородний на шостому місці

Політика 3476
Михайло Загородний посів шосте місце у рейтингу голів ОДА
Михайло Загородний посів шосте місце у рейтингу голів ОДА. Фото: press-centr.com

За даними видання “Деловая столица”, Михайла Загородного тягнуть вниз безоплатні відпустки працівників, а тримає вгорі оплата послуг ЖКГ та низький відсоток боргів по зарплатах.

Рейтинг областей в особі голів ОДА оприлюднило видання “Деловая столица”. Хоча соціально-економічна ситуація погіршується всюди, але не всюди однаково, пише “Деловая столица”, яка порівняла показники мирних регіонів (без окупованого Криму і наполовину окупованого Донбасу) за перший квартал поточного року за двадцятьма суспільно значущими критеріями.

Шосте місце (41 бал) у Михайла Загороднього, який з 6 березня працює головою Хмельницької обласної державної адміністрації. Його область у першому кварталі була кращою серед регіонів, які допустили найменше скорочення чисельності штатних працівників, і в той же час гіршої по відсотковій частці штатних працівників, відправлених у вимушені відпустки без збереження зарплати. Ця частка склала 1,5% (хоча в більшості регіонів вона в кілька разів нижча), а серед працівників підприємств переробної промисловості - 8,4%. Мова йде про три тисячі працівників, по відношенню до яких допущено пряме порушення трудового законодавства. І цю проблему обласній владі не можна ігнорувати.
Ще один показник, що потягнув вниз сумарний результат Хмельниччини — друге місце серед регіонів з найвищою смертністю дітей у віці до року. Дитяча смертність особливо помітно підвищилася в сільській місцевості. Серед позитивних досягнень області слід зазначити друге-третє місця серед регіонів із найнижчим рівнем боргів населення з оплати ЖКП і боргів з виплати зарплати, найменшим зростанням споживчих цін і найбільшим зростанням будівельної продукції.

За основу бралися дані офіційної статистики - щоб не було грунту для звинувачень в упередженості рейтингу: динаміка середньомісячної зарплати, чисельності штатних працівників, будівельної, промислової продукції, сільгоспвиробництва, реалізованих нефінансових послуг, експорту товарів і послуг, обороту роздрібної торгівлі, споживчих цін... Також видання врахувало чисельність населення, коефіцієнти народжуваності і смертності, борги населення з оплати житлово-комунальних послуг і борги місцевих бюджетів перед організаціями, що надають ЖКП, загальна площа введеного в експлуатацію житла та освоєння капітальних інвестицій. Додатковий демографічний критерій, що характеризує також і рівень охорони здоров'я, - коефіцієнт смертності дітей віком до року (на тисячу народжених живими).
Решта чотири критерії являють собою показники, віднесені до загального числа штатних працівників підприємств, установ, організацій. Це середньомісячна зарплата працівника, заборгованість по зарплаті, яка припадає на одного працівника, відсоткові частки працівників, які перебували в неоплачуваних відпустках, і працівників, переведених з економічних причин на неповний робочий тиждень.
Однак видання зазначає, що можна сперечатися, наскільки залежить від губернаторів стан справ у довірених їм регіонах. Давно помічено, що у всякої перемоги знаходиться багато батьків, а поразки виявляються сиротами. Але незалежно від оцінок роботи місцевих керівників, ті регіони, де накопичилося занадто багато гострих проблем, безсумнівно, потребують підвищеної уваги центральних влади. 

Коментарі:

Автор 17.06.2015 10:28

Дякуємо за небайдужу позицію, високу оцінку і довіру до нашого видання. Дозволимо собі зауважити, що інформація має посилання на першоджерело, яке вказує, що рейтинг складений за результатами показників регіону в цілому. Загородний, який, ви вірно підмітили, очолював область на момент складання рейтингу, тому й потрапив до нього. До речі, результат Одеської області визначили в особі Саакашвілі, який взагалі на той час пропрацював кілька днів. Це ще раз показує, що голова облдержадміністрації не був ключовим критерієм у складанні рейтингу.

Адміністратор 03.06.2015 08:12

Дякуємо за зауваження. Разом з тим, звертаємо вашу увагу на те, що рейтинги пишемо не ми, а "Деловая столица" посилаючись на статистичні дані. До того ж, у першому абзаці тексту вказано що це рейтинг ОБЛАСТЕЙ в особі голови ОДА, а не завдяки його заслугам чи здобуткам. В тексті також зазначено про те, що Михайло Загородний очолює область з 6 березня.

Андрій Ящук 02.06.2015 20:26

Рейтинг за перший квартал 2015 року (січень, лютий, березень). Загородній губернатор з 10 березня. Він в першому кварталі пропрацював два тижні, а ви йому рейтинги пишите. Таке шановане видання має перевіряти інформацію.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую