ye-logo.v1.2

Сатира у Хмельницькому: українські карикатуристи висміяли вади судової системи

Культура 2821
Костянтин Казанчев: художників багато, а карикатуристи, за статистикою, трапляються один на пів мільйона людей
Костянтин Казанчев: художників багато, а карикатуристи, за статистикою, трапляються один на пів мільйона людей. Фото: автора

У Хмельницькому презентували виставку робіт учасників всеукраїнського конкурсу карикатур, присвячених українському судочинству.

Проблеми в судовій системі – одні з найболючіших для суспільства. Тому на висвітлення саме цієї проблематики був спрямований цьогорічний конкурс карикатур з прав людини. Карикатуристи продемонстрували саркастичне ставлення до судової системи, показали проблеми, які існують в сучасному суспільстві, та ставлення людей до них.

На конкурс «Встати, суд іде!» 45 авторів практично з усіх регіонів України надіслали 238 робіт. Основними критеріями відбору стали: відповідність тематиці конкурсу, якість виконання та обов’язкова складова – робота має викликати сміх. За такими параметрами журі обрало 70 кращих карикатур, які сьогодні, 3 червня, були представлені у музеї історії міста Хмельницького. Це вже четверте місто, в якому продемонстрували колекцію карикатур. Раніше з сатиричними роботами знайомилися у Києві, Полтаві та Чернігові.

Участь у конкурсі карикатур взяли художники зі всієї України

За словами організатора конкурсу і голови Асоціації карикатуристів Костянтина Казанчева, у виставці представлені карикатури, сповнені гумору, сарказму, іронії та, навіть, сатири. «Цьогорічна тематика конкурсу є так званим продовженням минулорічної теми корупції. Вже є ідеї, яким темам може бути присвячений наступний конкурс карикатур. Думаю, це буде толерантність, – каже Костянтин Казанчев. – Висміюємо те, чого нам не вистачає. А тема толерантності є дуже актуальна та серйозна».

Організатор конкурсу зазначає: роботи мали бути смішними і відповідати тематиці

Конкурс карикатур «Встати, суд іде!» провела Асоціація карикатуристів разом з Українською Гельсінською спілкою з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Першу премію конкурсу здобув Віктор Голуб із міста Здолбунова Рівненської області. Друге місце посів Олексій Кустовський з міста Вишневе Київської області, а третю премію отримав Олександр Дубовський з Дніпропетровська.

 

За словами Костянтина Казанчева, немає жодного позитиву у роботах

У роботах присутній і гумор, і сатира

Художники висміювали вади українського судочинства...

...демонстрували своє ставлення до судової системи

Серед майже 250 робіт журі обрало 70 найкращих

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую