ye-logo.v1.2

Податківці кажуть, що "зруйнували ряд фінансових та тендерних махінацій"

Економіка 1782
Податківці спрямували до бюджету понад 7 мільйонів гривень
Податківці спрямували до бюджету понад 7 мільйонів гривень. Фото: xvatit.com

Завдяки цьому вдалося спрямувати до держбюджету більше 7 мільйонів гривень додаткових надходжень.

Загалом з початку нинішнього року за матеріалами регіональних оперативних підрозділів Державної фіскальної служби (ДФС) зареєстровано більше 30-ти кримінальних проваджень, з яких майже всі за тяжкими статтями Кримінального кодексу України, повідомляє прес-служба відомства. Третину проваджень становлять ухилення від сплати податків. При цьому зруйновано ряд фінансових махінацій службових осіб даних підприємницьких структур у сфері експортно-імпортних операцій, через які бюджет недоотримав податків на десятки мільйонів гривень, чим завдано збитки державним інтересам в особливо великих розмірах.
Водночас у сфері державних закупівель оперативними підрозділами податкової міліції Хмельниччини виявлено майже 10 кримінальних правопорушень, які стосуються тендерних махінацій з бюджетними коштами. У поле зору податківців потрапили несумлінні суб‘єкти господарювання - переможці та постачальники тендерів. Як результат, у сфері боротьби із легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, розпочато 3 кримінальних провадження за статтею 209 Кримінального кодексу України. Попередня сума заподіяних фігурантами кримінальних проваджень збитків становить майже мільйон гривень, сума виявлених легалізованих доходів – 800 тисяч гривень.
За статтею 204 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) розпочато 10 кримінальних проваджень. У рамках кримінальних розслідувань з незаконного обігу вилучено підакцизної продукції майже на 3 мільйони гривень, з них лікеро-горілчаної продукції та тютюнових виробів на 1,2 мільйона гривень, паливно-мастильних матеріалів на 400 тисяч гривень.
З початку року судом 5 осіб визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, винесено 4 вироки та 1 ухвалу, затверджено 2 угоди про визнання винуватості, одну особу звільнено від кримінальної відповідальності в зв‘язку із повним відшкодуванням завданих нею державі збитків. Конфісковано за вироком суду товарно-матеріальних цінностей на суму близько 200 тисяч гривень. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую