ye-logo.v1.2

У Хмельницькому під мостом через річку Плоску виявили предмет, схожий на вибухівку

Суспільство 3009
Міліціонери оточили пішохідну частину мосту стрічкою
Міліціонери оточили пішохідну частину мосту стрічкою. Фото: автора

Рятувальники кажуть, небезпеки він не несе.

Сьогодні, 10 червня, близько 9 години під мостом через річку Плоску на вулиці Проскурівського підпілля чоловіки, шукаючи метал, виявили предмет, схожий на снаряд часів Другої світової війни. Одразу викликали міліцію і рятувальників.

“Ми шукали тут метал, і я побачив цей снаряд. Кілька років тому я вже зіштовхувався з подібними предметами. Якщо він зірветься, може злетіти в повітря багатоповерхівка, - розповідає Олексій Бондарєв. - Я руками дістав снаряд з болота і поклав на сухе місце. Що він вибухне, не боявся”.

На дзвінок чоловіка приїхали міліціонери і працівники ДАІ. Обгородили пішохідну частину мосту стрічкою, проте рух не перекрили.

“Це предмет, схожий на 76-міліметровий артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Наша піротехнічна група його забере і знешкодить у безпечному місці”, - каже Роман Петель, інспектор групи з організації запобігання надзвичайних ситуацій та заходів цивільного захисту міста Хмельницького 1-го ДПРЗ обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

За його словами, предмет небезпеки не несе, тому рух транспорту не перекривають. А піротехнічна група огляне територію на виявлення інших вибухонебезпечних предметів.

"На всю область є лише одна група розмінування, яка зараз на виклику в районі, - коментує начальник прес-служби управління рятувальників Андрій Козак. - За законодавством, у піротехніків є три доби, щоб знешкодити вибухонебезпечний предмет. Але оскільки снаряд виявили у центрі міста, його знешкодять одразу після повернення з попереднього виклику. Уже сьогодні він буде вилучений".

Пішоходів через міст не пускають, але транспорт і далі їздить.

Ці чоловіки виявили небезпечну знахідку.

Рятувальники кажуть, що снаряд небезпеки вже не несе.

Річку перевірятимуть на наявність інших вибухонебезпечних предметів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую