ye-logo.v1.2

Море – це друзі, люди і… книга Григорія Семенчука

Культура 2974
Море - це друга збірка Семенчука, побачила світ вона у Видавництві Старого Лева
Море - це друга збірка Семенчука, побачила світ вона у Видавництві Старого Лева. Фото: автора

Хмельницький літератор презентував свою книгу на відкритті проекту «АртDVIR».

Не вперше у Хмельницькому, але вперше – у дворі обласного художнього музею, і вперше на презентації – мама.

Гриць каже: вона на його виступах не була ще зі школи. Тоді прийшла з батьком на якийсь конкурс, де брав участь син, а він розхвилювався і «провалив» конкурс. З тих пір, каже, вона не приходить, щоб він не хвилювався. Та сьогодні, каже, він вперше читатиме вірші перед нею, тому наперед себе налаштував, морально підготувався…

«Мама завжди каже, що думає про мою творчість, іноді навіть критикує вірші. На те вона й мама, щоб говорити, що ми в житті робимо не так», – зізнається Григорій.

Мати Григорія Семенчука із Ларисою Черновою, директором художнього музею

…Він спілкується з друзями, час від часу підходить до мами, про щось перешіптується з директором музею Ларисою Черновою, яка врешті забирає маму у глиб дворику, а сина – беруть «на растерзание» журналісти. Адже у своє рідне місто поет, на якого друзі звично кажуть «Гриць», приїздить не часто.

«До Хмельницького я приїжджаю, як додому. В мене тут багато друзів, сентиментів до самого міста. Люблю сюди повертатися».

Про книжку каже коротко – там більше Семенчука, ніж було раніше, адже англійською «more» означає «більше». Якщо ж взяти за основу українське слово Море, то в книзі теж багато фотографій моря.

«А ще мені нещодавно друзі сказали, що ромською «море» означає «люди». Тобто книга про людей, про море людей», – пояснює автор.

Книгу Семенчук презентує вже вп’яте.

Вона була в Києві на Книжковому арсеналі, у Тернополі на фестивалі, також вже побачили її у Львові та Івано-Франківську. Загалом, зізнається автор, люди по-різному реагували: десь веселилися, на інших презентаціях просто релаксували.

Релаксували під його вірші й у Хмельницькому

Семенчук про Хмельницький: Я чую себе тут маленьким і вільним

«Проскурів-блюз», «Джихад», «Під шкіру»… Монотонний голос Гриця, аромат кави, ледь чутний гомін тих, хто щойно долучився до компанії… Так минав суботній вечір у новому мистецькому дворику, що розмістився у дворі обласного художнього музею.



Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую