ye-logo.v1.2

За виїзд у рейс із несправними гальмами водія автобуса ув'язнили до восьми років

1645
Внаслідок ДТП водій і пасажир легкового авто загинули, а сім пасажирів автобуса були травмовані
Внаслідок ДТП водій і пасажир легкового авто загинули, а сім пасажирів автобуса були травмовані. Фото: obozrevatel.com

Водій у вересні 2008 року, виконуючи міжобласний рейс на поламаному автобусі, зіткнувся з легковим автомобілем.

Апеляційний суд Хмельницької області залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким водієві автобуса «Іveco Мago» призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки за частиною 3 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) Кримінального Кодексу України.

"Державним обвинувачем у суді доведено, що цей водій у вересні 2008 року, виконуючи міжобласний рейс на поламаному автобусі, на автодорозі біля села Мотрунки Красилівського району, під час обгону на смузі зустрічного руху допустив зіткнення з легковим автомобілем, - повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області. - Внаслідок ДТП водій та пасажир авто загинули на місці події, а 7 пасажирів автобуса отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості".

Згідно з висновком експертизи, причиною ДТП стало порушення водієм «Іveco Мago» Правил дорожнього руху, а також технічні несправності автобуса у вигляді тріщин та короблення гальмівних дисків, що спричинило відмову гальмівної системи.

Крім того, за вироком суду визнано винним у випуску в експлуатацію технічно несправного транспортного засобу (стаття 287 Кримінального Кодексу України) колишнього механіка підприємства, відповідального за перевірку технічного стану зазначеного автобуса. Його звільнено від відбування покарання у виді 3 років позбавлення волі у зв’язку із закінченням строків давності.

На користь потерпілих стягнуто близько 400 тисяч гривень шкоди, завданої злочином.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую