ye-logo.v1.2

Для індексації заробітних плат і пенсій бракує політичної волі

Політика 1974
Уряд намагається перекласти відповідальність за погіршення рівня життя українців на парламент, переконаний нардеп.
Уряд намагається перекласти відповідальність за погіршення рівня життя українців на парламент, переконаний нардеп.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив народний депутат України, представник групи «Воля народу» Сергій Лабазюк.

Нардеп нагадав, що група «Воля народу» ще у зв’язку з погіршенням ситуації в країні ще кілька місяців тому подала ряд законопроектів щодо соціального захисту людей.

«Але в парламенті продовжують не чути вимог нашої групи щодо індексації нинішнього рівня мінімальних зарплат, прожиткового мінімуму та пенсій на 30%. Ми також наполягаємо на терміновому прийнятті рішення про відміну податку на пенсії, розгляді закону про валютних позичальників, про право виходу жінок на пенсію у 55 років. Як тільки ми підіймаємо ці питання на рівні Верховної Ради, всі одразу ховають голови в пісок. Біда в тому, що немає політичної волі щодо прийняття рішень, які би хоч трохи захистили простих людей і полегшили їхнє життя», - наголосив він.

При цьому Сергій Петрович зазначив, що продовжується політика, коли «всіх злих собак спускають на парламент».

«Під час останнього виступу міністра фінансів у Верховній Раді ми побачили, що вкотре уряд намагається перекласти відповідальність за погіршення рівня життя українців на парламент. Лунають заяви про те, що депутати погано працюють, не вносять зміни до бюджету, не приймають потрібні рішення для людей в сьогоднішній непростій ситуації. Це – чистий популізм. Адже якщо в нас в бюджеті профіцит, як про це заявляють в уряді, чому тоді не переглядаються зарплати, пенсії? Що заважає уряду подавати законопроекти щодо стимулювання економіки, підтримки простих людей? Якщо в уряду просто стоїть завдання дати подачку перед виборами – це неправильно. Люди втомилися від популізму, обіцянок. Їм потрібні конкретні кроки і результати, які вони хочуть бачити на столах і в гаманцях», - наголосив політик.

Нагадаємо, міністр фінансів Наталія Яресько під час нещодавнього виступу в парламенті заявила про те, що сумнівається в індексації зарплат і пенсій до грудня 2015 року. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую