ye-logo.v1.2

У прикордонній академії випуск: кожен шостий — з червоним дипломом

Суспільство 4089

Під спалахи фотокамер, у мантіях та в академічних шапках, з піснями і танцями дві сотні студентів-випускників прикордонної академії отримали довгоочікувані дипломи.

Сьогодні, 19 червня, відбувся другий випуск в історії академії студентів цивільних професій. Колишні студенти, а нині уже новоспечені фахівці, під стінами рідної альма-матер з рук своїх наставників отримали дипломи бакалаврів, спеціалістів, магістрів. Всього дипломи вручили 201 випускникові, 35 з них отримали дипломи з відзнакою.

“Цей випуск студентів прикордонного закладу припав на гіркий і трагічний період історії незалежної України. На сході країни лунають постріли, гинуть люди, під загрозою територіальна цілісність країни та її суверенітет, - говорить ректор Національної академії Олег Шинкарук. - Ми віримо, що нам вдалося підготувати вас до самостійного професійного життя у складному сьогоденні, що допомогли вам знайти чіткі світоглядні орієнтири, здобути якості, необхідні для того, щоб бути прогресивними та затребуваними”.

Куди ж без традицій: академічні шапки злетіли в потіря

Випускники натхненні очікуваннями про своє майбутнє, востаннє пройшли урочистим маршем по плацу.

Випускниця спеціальності “Правознавство” Віта Вихівська отримала червоний диплом спеціаліста. Розповідає про свої п'ять років навчання. “Я задоволена, в академії навчатися було не важко. Відповідальне ставлення до студентів. Навчання в академії допомогло влаштуватися за спеціальністю у виконавчу службу, - ділиться випускниця. - Останній курс навчалася на заочній формі, тепер я вже півроку, як працюю”.

Дівчина розповідає, що всі роки навчання було дуже цікаве. Спочатку більшість викладачів були лише з військового складу, зараз є вже багато цивільних викладачів.

Тепер у Хмельницькому на дві сотні більше дипломованих фахівців

“Я перекладач, але отримав диплом бакалавра іноземної філології. Вивчаю німецьку мову. На п'ятий курс планую вступати до німецького ВУЗу, - говорить випускник Дмитро Майданюк. - Оскільки я відмінник, мені було все легко. Особливо після другого курсу, коли всі мої предмети в основному були пов'язані лише з німецькою мовою. У нас сильний склад викладачів і дуже гарне ставлення до студентів”.

Також на випуск студентів прикордонної академії приїхав міністр соціальної політики України Павло Розенко. Гість зазначив, що дуже добре, що в Україні є навчальний заклад, який посилює прикордонну службу і водночас навчає цивільним професіям.

Багато студентів за відмінне навчання отримали червоні дипломи

Більшість бакалаврів продовжать навчання у стінах рідної академії

Серед випускників було багато дівчат

Випускників щиро вітали рідні, близькі...

... вручали випускницям квіти...

...робили фото напам'ять...

 

... та раділи отриманим дипломам

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую