ye-logo.v1.2

Експерт: «Демократія ніколи не була безкоштовним задоволенням»

Вибори 2506

У Хмельницькому обговорили законопроект про місцеві вибори №2831-3, який у першому читанні прийняла Верховна Рада України

Експерти, громадські діячі та представники політичних партій, зібралися в Хмельницькому, щоб обговорити зміни до законодавства про місцеві вибори. «У нас сьогодні є можливість ті недоліки, які на наш погляд є в законі, довести до законотворця, - вважає Юрій Ануфрієв, голова Хмельницького обласного осередку Комітету виборців України. – Тому всі пропозиції та зауваження, ми маємо передати розробникам Закону, і вони мають можливість внести всі правки до того, поки його остаточно не прийняли».

«Існує незрозуміла ситуація, як відбуватимуться вибори в так званих об’єднаних і не об’єднаних громадах, - каже Ігор Гаврада, кандидат політичних наук, експерт КВУ – Очевидно, ті громади, які встигнуть об’єднатися до старту виборчого процесу, то в них вибори пройдуть в об’єднаній громаді. А хто не встигне об’єднатися, то, що там? Наша позиція – вибори там все одно повинні відбутися. Тому в перехідних положення до Конституції потрібно внести норми стосовно кінцевої дати, коли повинні об’єднатися усі територіальні громади по всій Україні. І, коли декілька громад об’єднаються після виборів, буде створена тоді нова громада, то в такій громаді мають пройти позачергові вибори».  
 
Утім вже зараз є чимало думок, що після чергових виборів на деяких територіях проводити позачергові вибори буде дорогим задоволенням. Але… «Моя особиста думка, як експерта, і багато моїх колег зі мною згодні, демократія ніколи не була безкоштовним задоволенням», - заявив Ігор Остапович.

Докладніше в відео:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую