ye-logo.v1.2

“Green Fest” у Хмельницькому: без сніданку, зате із йогою та руханкою

Суспільство 3447

У місті стартував екологічний фестиваль.

Сьогодні, 27 червня, у Хмельницькому розпочався 3-й екологічний фестиваль “Green Fest” , який триватиме два дні на міському пляжі. Для зручності фестивальне містечко розділили на дев'ять окремих зон, де влаштували концерти, майстер-класи, тренінги, конкурси та багато інших цікавинок.

«Фестиваль організували на підтримку хмельницького Молодіжного парку, який через проблеми із забудовниками так і не з’явився. Ми його досі відстоюємо і хочемо, щоб люди про це знали і пам’ятали, - розповідає співорганізатор Артур Руднєв.

За його словами, у Хмельницькому є багато молодих людей, які цікаво організовують своє дозвілля: займаються спортом, малюють, фотографують, проводять майстер-класи, грають на музичних інструментах, тому “Green Fest” - можливість показати себе.

Від руханки молодь трохи втомилась.

Розпочався фестиваль, як і планувалося, з йоги: десятки хмельничан медитували на галявині під вербами. Обіцяного спільного сніданку не було, проте волонтери обіцяли почастувати усіх охочих кавою, звареною за допомогою сонячної енергії, а президент федерації стронгмену України, чемпіон та рекордсмен світу Сергій Конюшок провів руханку.

«Руханка – це активні дії. Мені приємно, що сьогодні займалися зі мною не лише спортсмени, а й прості хмельничани. Це тренд нашого століття: треба бути більш фізично розвиненим, позитивним і здоровим. Головне мати бажання, а інформацію про те, як привести себе до ладу, можна знайти і в Інтернеті», - вважає спортсмен.

Уже ближче до 11 години на території пляжу запрацювали атракціони та розпочалися майстер-класи. Повісили волонтери і фотосушку зі світлин, які приносили хмельничани.

Фотографії можна буде взяти на пам'ять про фестиваль.

«У нас тут близько двохсот фотографій, які залишились із попередніх виставок. Це знімки різних людей, на окремих є навіть побажання. Світлинами можна буде потім обмінятися, правила прості: будь-яку вподобану фотографію можна буде забрати, головне не більше, ніж принесли самі», - каже організатор фотосушки Андрій Таранціца.

За кілька метрів від фотосушки уже зібралась публіка на тренінги: «Техніка ефективного спілкування» від Степана Грицькова та «Акторська імпровізація» від Дмитра Гусакова. На майданчику від соціально-культурного центру «Сорока» малюють мильними бульбашками. За словами організаторів, арт-терапія корисна і для дітей, і для дорослих. Поруч – намет із органічними продуктами.

«Органічне виробництво зберігає землю, зберігає ґрунти, відновлює природні екосистеми, які зараз пошкоджуються внаслідок надмірної хімізації і механізації сільського господарства, - пояснює член всеукраїнської ГО «Мама-86» Наталія Карпекіна. - У нас виставка продуктів: тут кефір, соки, спеції, крупи та чай. Усе вирощене на органічних полях».

Попереду хмельничан очікує ще багато цікавого, свято продовжується сьогодні і завтра з не менш цікавими забавами.

Майстер-клас мильними бульбашками від "Сороки".

Хмельничани можуть придбати сувеніри і солодощі.

Мафія розсілась під вербою у затінку.

Учились імпровізувати під керівництвом досвідченого актора.

Найменші хмельничани теж мають, чим зайнятися.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую