ye-logo.v1.2

Антимонопольний комітет виявив зловживання у ТОВ “Хмельницькгаз збут”

Суспільство 3400
Для надання послуг з газопостачання треба новий договір із ТОВ “Хмельницькгаз збут”
Для надання послуг з газопостачання треба новий договір із ТОВ “Хмельницькгаз збут”. Фото: tn-express.dp.ua

Товариство вимагає у споживачів документи, надання яких не передбачено чинним законодавством.

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ТОВ “Хмельницькгаз збут” припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем.

З 1 липня 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, анулювала ПАТ “Хмельницькгаз” ліцензію на надання послуг з газопостачання усім категоріям споживачів.

“Відтепер на території м. Хмельницького та Хмельницької області (крім м. Шепетівка та Шепетівського району) постачання природного газу промисловим споживачам, бюджетним, релігійним організаціям та населенню здійснює ТОВ “Хмельницькгаз збут”. Відтак усі споживачі природного газу мають розірвати чинний договір із ПАТ "Хмельницькгаз" та звернутись до ТОВ "Хмельницькгаз збут" для укладення нових договорів на постачання газу з 1 липня 2015 року”, - зауважує прес-служба відділення.

Однак, як встановило відділення Антимонопольного комітету, для укладання договору товариство вимагає документи, надання яких не передбачено чинним законодавством. “Наприклад, від промислових споживачів, бюджетних, релігійних організацій – статутні документи, довідку про відсутність заборгованості перед іншими постачальниками, інші технічні документи, для населення - технічний паспорт на прилади обліку газу та газове обладнання, документи, що підтверджують право на отримання пільг, - повідомив голова відділення Віталій Олуйко.

За його словами, такі дії можуть призвести до ущемлення прав споживачів. Упродовж 10 днів товариство повинно вжити відповідні заходи і припинити зловживання.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую