ye-logo.v1.2

Хмельницькі газовики «відхрещуються» від російського власника

Економіка 4136

У «Хмельницькгазі» стверджують, що сто відсотків компанії «Хмельницькгаз збут» належить саме їм, а не мешканцю Москви

Як відомо, з першого липня цього року ПАТ «Хмельницькгаз» за рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг постановою №1640 від 28.05.2015 р., анульовано дію ліцензії щодо надання послуг з газопостачання  всім категоріям споживачів. Отож, із липня гарантованим постачальником газу є новостворене  ТОВ «Хмельницькгаз збут».

В єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, засновником нового ТОВ є ПАТ «Хмельницькгаз», а вигоодержувачем (особа, на користь або в інтересах якої проводиться фінансова операція) – Володимир Луняк, мешканець Москви Російської Федерації.

На сайті Міністерства юстиції, нове ТОВ "Хмельницькгаз збут" працює в інтересах жителя Москви

За словами заступника голови правління ПАТ «Хмельницькгаз» Віталія Рейди, про власника-росіянина йому нічого невідомо. «Сто відсотків акцій «Хмельницькгаз збуту» належить «Хмельницькгазу», - стверджує Віталій Володимирович.

Кому ж тоді належить ПАТ «Хмельницькгаз»? Згідно даних на офіційному сайту компанії, понад 25% акцій «Хмельницькгазу» володіє «Нафтогаз України», понад 50% - «Газтеку» Дмитра Фірташа, ще понад 14,5% - фізичній особі з Росії. Решта акціонерів мають менше 10% акцій. То, може, саме власник 14,5% акцій «Хмельницькгазу» і буде отримувати гроші з «Хмельницькгаз збуту»? Відповіді на це запитання у хмельницькому ПАТі немають.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую