ye-logo.v1.2

Хмельницькі пенсіонерки продовжують незаконно вирощувати макові плантації

Кримінал 2116
Жінки говорять, що мак насіявся сам
Жінки говорять, що мак насіявся сам. Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронців жінки запевняють, що нарковмісні рослини насіялися самі.

На господарстві у 82-річної мешканки одного із сіл Віньковецького району працівники міліції виявили міні-плантацію опіумного маку. Як зазначають у прес-службі обласного УМВС, усі рослини були підгорнені та добре доглянуті.

Також нещодавно на приватному господарстві 65-річної пенсіонерки в одному із сіл Шепетівського району правоохоронці знайшли посадку опіумного маку. Загальна кількість кущів нарковмісної рослини, виявлених на господарстві у  мешканки Шепетівського району — 2765, - зазначають у прес-службі. - Усі рослини вилучено та направлено на експертизу”.

За словами міліціонерів, в обох випадках пенсіонерки заявляють: рослини насіялись самі. Мешканка Віньковецького району говорить, що навіть не здогадувалась про незаконність своїх дій, а вирощений мак хотіла зберегти на кутю.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження. За незаконне вирощування маку 82-річній бабусі загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років згідно частини 1 статті 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України.

65-річна пенсіонерка відповідатиме за частиною 2 статті 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую