ye-logo.v1.2

Легкоатлетична першість Європи: рекорди подолян та нагороди

Спорт 2057
Подільські легкоатлети на молодіжній першості  Європи здобули дві нагороди
Подільські легкоатлети на молодіжній першості Європи здобули дві нагороди. Фото: european-athletics.org

У столиці Естонії завершився європейський чемпіонат з легкої атлетики серед спортсменів віком до 23 років.

У Таллінні завершився молодіжний чемпіонат Європи, який тривав із 9 по 12 липня. І спортсмени з Хмельниччини на ньому здобули дві нагороди та встановили два рекорди. Щоправда, не всі рекордсмени виграли медалі змагань.

Першу нагороду серед наших легкоатлетів здобула Людмила Оляновська з Яромолинецького району, яка змагалася в спортивній ході на дистанції 20 кілометрів. Людмила здобула бронзову медаль.

А в бігові на 5000 метрів Вікторія Калюжна, яку тренує Володимир Ліщук з Полонного, також стала бронзовою призеркою першості Європи. Але, окрім нагороди, Вікторія ще й встановили національний рекорд України для спортсменів до 23 років на цій дистанції – 15 хвилин 38,38 секунди. Ще один рекорд, щоправда, персональний, встановив Микола Нижник зі Старокостянтинова, який дистанцію в п’ять кілометрів пробіг за 13 хвилин 57,47 секунди. Та на першості Європи такий результат дозволив йому посісти лише п’яте місце.

Олена Сідорська з Полонного на 800-метрівці не змогла вийти до фіналу змагань, а у підсумковому протоколі першості посіла дев’яте місце. Вікторія Ткачук із Нетішина також була дев’ятою – на 400-метрівці з бар’єрами. А в естафеті 4 по 400, Вікторія в складі збірної УКраїни посіла п’яте місце.

Ще одна наша легкоатлетка – хмельничанка Марина Бех, змагалася в секторі стрибків у довжину. В кваліфікації Марині вистачило однієї спроби, щоб вийти до фіналу, оскільки вона одразу показала високий результат – 6 метрів 62 сантиметри. Краще за Бех у кваліфікації стрибнули лише дві спортсменки. Утім, у фіналі… хмельничанка далі 6,5 метрів не стрибала, а тому в підсумку посіла шосте місце.

Якщо ж брати до уваги всі результати українців в Естонії, то збірна України в загальнокомандному заліку посіла 20 місце, здобувши три срібних та п’ять бронзових нагород. Командну першість виграла збірна Німеччини, на рахунку якої сім золотих та по чотири срібних та бронзових нагород.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую