ye-logo.v1.2

Ярмолинці відзначили 615-річний ювілей із ярмаркою і польовою кухнею

Суспільство 4527
На ювілей завітали містяни і чимало гостей
На ювілей завітали містяни і чимало гостей. Фото: yarmrda.gov.ua

На свято завітало чимало жителів містечка та багато гостей.

Учора, 12 липня, 615-річчя з дати заснування відзначили у селищі Ярмолинці. На головній площі розмістили польову кухню, виставки робіт народних умільців, сувенірне містечко, дитячі атракціони. Окрім того, збирали кошти військовим, які зараз перебувають на Сході України. На ювілей завітали містяни та багато гостей.

Як зазначають у райдержадміністрації, селище міського типу Ярмолинці своєю історією сягає в сиву давнину і починає відлік свого існування з 1400 року. Саме тут на шляху з Кам’янця до Меджибожа в цей час зупинилися на перепочинок польські літератори, які у своїх подорожніх нотатках згадали Ярмолинці.

“Чого тільки не бачило селище за такі довгі роки існування: і часи повстанської боротьби, і революційні періоди, і страшні часи голодомору, і роки Другої світової війни, післявоєнний період та ще багато історичних подій. У 1846 році, повертаючись із Кам’янця-Подільського, містечко Ярмолинці відвідав видатний український поет Т.Г.Шевченко. Завдяки ярмаркам зростав економічний потенціал селища”, - розповіли у прес-службі Ярмолинецької РДА.

Ярмолинці стали районним центром у 1923 році, селищем міського типу - у 1958 році після приєднання сіл Березівка, Буринці, і Грабина. Нині до складу Ярмолинець входить село Шевченкове.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую