ye-logo.v1.2

На Городоччині сільський голова допоміг знайомим незаконно отримати майже сто тисяч соціальної допомоги

Кримінал 2772
Соціальні виплати люди мали незаконно отримати нібито по догляду за старенькими односельчанами
Соціальні виплати люди мали незаконно отримати нібито по догляду за старенькими односельчанами. Фото: orendar.com

Голова села на прохання двох своїх друзів-односельців підробив довідки про те, що вони нібито доглядали за місцевими престарілими.

Прокуратура Городоцького району скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього сільського голови за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем (частина 1 статті 364 Кримінального Кодексу України) та службовому підробленні (частина 1 статті 366 Кримінального Кодексу України).
За повідомленням прес-служби обласної прокуратури, сільський голова підробив довідки двом своїм друзям про те, що вони нібито доглядали за місцевими престарілими.

"У подальшому на підставі сфальсифікованих документів сім’ї цих осіб одержали з бюджету компенсацію по догляду за престарілими та соціальну допомогу як малозабезпечені, - зазначили у прокуратурі. - Загальна сума незаконно нарахованих соцвиплат склала понад 94 тисячі гривень і буде стягнута із вказаних громадян в процесі притягнення їх до кримінальної відповідальності. Матеріали щодо них виділені в окреме кримінальне провадження за ознаками вчинення шахрайства та використання завідомо підробленого документа".

Під час розслідування сесія сільради звільнила обвинуваченого сільського голову із посади за його ж заявою.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую