ye-logo.v1.2

Не всі нардепи від Хмельниччини проголосували «за» відкриття реєстру майна чиновників

Політика 3091
Після того, як новий закон вступить у дію, можна буде дізнатися, яке майно належить нашим чиновникам
Після того, як новий закон вступить у дію, можна буде дізнатися, яке майно належить нашим чиновникам . Фото: автора

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила в другому читанні та в цілому закон, який робить доступним реєстр майна посадовців.

За законопроект № 2423 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції» кнопку «за» натиснуло 240 депутатів. Серед них і представники від Хмельницької області. Щоправда, не всі.

За даними поіменного голосування, оприлюдненого на сайті парламенту, «порошенківці» Михайло Гвоздьов, Сергій Мельник, Роман Мацола та Андрій Шинькович підтримали законопроект. А ось їхній колега по фракції – Володимир Мельниченко, не голосував. Не брали участі в голосуванні, оскільки були відсутніми, «фронтовик» Олександр Ксенжук, позафракційний Олександр Герега та «відродженець» Віктор Бондар. Ще один нардеп – Сергій Лабазюк з групи «Воля народу», як значиться на сайті Верховної Ради, був присутній, але не голосував.

За словами міністра юстиції Павла Петренка, прийнятий документ передбачає, що дані усіх реєстрів рухомого і нерухомого майна стануть доступними для українських громадян, а чиновники не зможуть більше приховувати свої статки чи переписувати майно на родичів і підставних осіб. Наразі його ще має підписати Голова ВРУ Володимир Гройсман та Президент Петро Порошенко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую