ye-logo.v1.2

Шепетівське підприємство заборгувало державі майже 20 мільйонів гривень

Економіка 1956
Підприємство не сплачує кошти на витрачений природний газ
Підприємство не сплачує кошти на витрачений природний газ. Фото: news.if.ua

Товариство з обмеженою відповідальністю не виконує своїх зобов'язань зі сплати коштів за використання природного газу.

Господарський суд Хмельницької області виніс рішення стягнути з ТОВ "Шепетівка Енергоінвест" 12 мільйонів гривень, які підбриємство заборгувало згідно договору про постачання газу.

"Рішенням господарського суду Хмельницької області задоволено черговий позов Шепетівського міжрайонного прокурора, пред’явленого в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ПАТ «НАК «Нафтогаз України» до товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест» про стягнення більше 12 млн грн заборгованості за укладеним договором про постачання природного газу", - повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» є державним підприємством, а отже, несплатою коштів за отриманий природний газ боржником завдається значна шкода інтересам держави, оскільки негативно впливає на розрахунки з постачальниками газу. Як зазначають у прокуратурі, невиконання боржником зобов’язань порушує основні принципи енергозберігаючої політики держави, створює загрозу належному забезпеченню енергоносіями всіх споживачів природного газу.

Всього у поточному році до зазначеного ТОВ пред’явлено 8 позовів з аналогічними вимогами про стягнення 48 мільйонів гривень. Більше половини цих позовних вимог задоволено на суму понад 19 мільйонів гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую