ye-logo.v1.2

У Волочиському районі знайшли тіло невідомого солдата

Суспільство 2856
Тіло солдата перепоховають у братській могилі
Тіло солдата перепоховають у братській могилі. Фото: galleryua.com

Ймовірно, чоловік загинув у перші місяці Другої світової війни.

Цими вихідними, 18 липня, у смт. Війтівці Волочиського району місцеві жителі, копаючи могилу на кладовищі, натрапили на рештки невідомого солдата. Як повідомляють у районній раді, тіло знайшли на глибині трохи більше одного метра, ніяких документів, котрі б засвідчили особу загиблого, біля нього не було.

"Вкритий землею під час бою, радянський солдат так і пролежав усі ці роки. Його останки знайшли через 70 років після завершення Другої світової війни. Місце зовсім не схоже на поховання. Складається враження, що тут все залишилось так, як було під час бою, у якому загинув солдат", - інформує прес-служба районної ради.

Біля останків чоловіка виявили металеву кружку, противогаз, одеколон та осколок мінометної міни. Місцеві мешканці відзначають, що це був не простий рядовий радянської армії, на що вказують залишки коміра із петлицями. Припускають, судячи із форми старого зразка, чоловік загинув у перші місяці війни під час оборони Волочиського району.

На місцезнаходження знахідки виїхали співробітники Волочиського райвідділу міліції із судмедекспертом. У селищній раді планують перепоховати останки солдата до місцевої братської могили.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую