ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Сирний пиріг з абрикосами в сметанній заливці

20 Липня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3859

Фото: автора

Я просто обожнюю ароматні абрикосові пироги! Солодке сирне тісто і соковиті кислуваті фрукти ідеально створені одне для одного! Отже, нині абрикоси правлять бал.

 Інгредієнти:
Для тіста: 300 г борошна, пакетик розпушувача, яйце, 6 ст. л. молока, 150 г сиру (я взяла 200 г), 50 г вершкового масла, 75 г цукру, ванілін.
Для начинки: 3 ст. л. панірувальних сухарів, 750 г абрикосів без кісточки, 150 г цукру, 1/2 ч. л. меленої кориці, 400 г сметани, пакетик ванільного цукру, 2 яйця, 100 мл вершків, 50 г крохмалю, 2 ст. л. цукрової пудри.

Приготування:
Борошно змішати з розпушувачем. Сир і масло нарубати і перетерти з борошняною масою. Яйце збити з молоком, цукром та ваніліном. Замісити тісто (у мене воно вийшло трохи зарідке, тож я додала ще трохи борошна, приблизно півсклянки).

2/3 тіста відділити й розпластати на змащене маслом дно роз’ємної форми (у мене діаметр — 28 см). Щоб тісто не прилипало до рук, я скористалася олією — злегка змащувала нею пальці. З тіста, яке залишилося, скачати дві ковбаски і сплести косу. Покласти вздовж бортика і притиснути.


Посипати заготовку сухарями.
Нагріти духовку до 180ºС.
Абрикоси помити, обсушити серветкою, розрізати навпіл, звільнити від кісточок (у мене абрикоси були спілими і кісточка легко відділялася й без ножа). Викласти половинки фруктів на тісто. 50 г цукру змішати з корицею і посипати цією сумішшю абрикоси.


Сметану змішати зі 100 г цукру, ванільним цукром, яйцями, вершками і крохмалем. Полити цим соусом фрукти.

Випікати 45 хвилин (серединка у мене ще злегка колихалася).

Охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою та прикрасити гілочкою меліси (за бажанням).

Окремим рядком: пиріг дуже ароматний. Поки стояв у духовці — аромат стояв навіть у під'їзді. Форму для випікання краще брати великого діаметру, 26-28 см. Тоді вийде тонкий шар тіста і багато начинки.
Можна експериментувати і з іншими фруктами-ягодами. Я пробувала зі сливами (до речі, в оригінальному рецепті використовувалися саме ці плоди) та смородиною. Ягоди смородини просто вибухають у роті кисленьким феєрверком.

солодка випічка, абрикоси, пиріг

Коментарі:

  Так  Ні, дякую