ye-logo.v1.2

«Коли допомагали нашим військовим, про грамоти і ордени не думали»

Суспільство 2401

Українська православна Церква нагородила ореном «За жертовність та любов до України» волонетрів, які допомагають військовим.

В суботу, 18 липня, нагороду вручили колективам групи компаній «Нова Люкс» в особі її генерального директора Олександра Поляруша.
Орден «За жертовність та любов до України» заснований Патріархом і священним синодом Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) цього року. Нагороджують ним бійців АТО, волонтерів, які безпосередньо їздять «на передову» та тих, хто в тилу допомагає коштами, часом та своєю роботою.
«До нас приходять волонтери, бійці, які повертаються з війни, розповідають хто їм допомагає і кому вони хотіли б подякувати, а ми від Церкви уже подаємо найбільш активних до нагородження», – каже настоятель храму Всіх святих Землі Української, протоієрей Володимир Марущак.
«Коли допомагали нашим військовим, про грамоти і ордени не думали. Спочатку ми допомагали нашим спецпризначенцям, потім давали кошти на ремонт техніки, яку відновлювали на території приватної фірми «МазСервіс». Там було 15 одиниць техніки, чотири з них лише могли їхати своїм ходом, а решта 11 потрібно було ремонтувати. З того ми й почали. А вже з часом допомагали всім чим могли: продуктами, одягом, побутовими речами», – пояснює Олександр Григорович.
На Сході у нього служить брат, тому чоловік не зі слів знає, що треба і яка насправді ситуація у війську. Не допомагає, як сам зізнається, лише тоді, коли не розуміє куди йдуть кошти, що люди роблять, кому допомагають і для чого.
«Я допомагаю в кількох напрямках: разом з колективом фірми, маємо окрему програму допомоги з сусідом, а ще збираємо допомогу спільно з рідним братом, який має бізнес на Вінниччині. У кожного з нас є життєва позиція і бажання змінити ситуацію на краще, тому ми допомагаємо», – пояснює підприємець.
За словами священника, таким орденом нагороджено приблизно дві тисячі українців. На Хмельниччині ж отримати нагороду від Патріарха, удостоїлися кілька десятків чоловік, в тому числі й перші особи області та міста.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую